Przepisy kulinarne

Andrzej Polan i Piotr Kucharski pieką świąteczne słodkości dla potrzebujących

Przepisy kulinarne

Aktualizacja:

23. grudnia na Dworcu Centralnym w Warszawie odbędzie się Wigilia dla bezdomnych. Już po raz ósmy organizują ją wolontariusze Fundacji Daj Herbatę. W naszym studiu Dzień dobry TVN andrzej Polan i Piotr Kucharski szykowali słodkości na tę wyjątkową wigilijną kolację.

Pomoc dla bezdomnych

W każdy poniedziałek, między godziną 20.00, a 21.30, na warszawskim Dworcu Centralnym, wolontariusze Fundacji wydają ciepłe posiłki, napoje, a także ubrania oraz środki higieniczne. Organizacja oferuje również poradnictwo i wsparcie psychologiczne osobom w potrzebie oparte na szacunku, serdeczności i zrozumieniu.

Dzisiejszy wieczór jest wyjątkowy, bo poprzedza Wigilię. Wolontariusze postanowili zorganizować dla swoich podopiecznych wigilijną kolację.

Słodkości na wigilijny deser

Podczas Wigilii nie zabraknie tradycyjnych potraw takich jak: bigos, barszcz czy pierogi. Dzięki Andrzejowi Polanowi i Piotrowi Kucharskiemu nie zabraknie również deserów.

Piotr Kucharski przygotował 100 porcji pachnącego pomarańczą sernika na mocno czekoladowym spodzie.

Tomasz Urbanek

Andrzej Polan przygotował 100 porcji pysznej strucli makowej.

Tomasz Urbanek/East News

Zobacz też:

Autor: Magdalena Gudowska

Pozostałe wiadomości