"Kuchenne rewolucje" w Gdyni. W tej nadmorskiej restauracji o świeżą rybę najtrudniej. "Dramat!"

Kuchenne rewolucje | Sezon 22 | Odcinek 12 - Toruń | Zwiastun
"Kuchenne rewolucje" tym razem nad polskim morzem. To tu, w gminie Orłowo restaurację prowadzi pani Klaudia, która na pomoc wezwała kreatorkę smaków, Magdę Gessler. Co się wydarzy w 13 odcinku 22 sezonu programu?

W miejscu dawnego kina Neptun, funkcjonuje restauracja o tej samej nazwie. Ze względu na lokalizację, ale i szyld na lokalu, Magda Gessler miała pewność, że będzie mogła zamówić pyszną i dobrze wysmażoną rybę. Ku jej zdumieniu okazało się, że w restauracji nie ma niestety takiego dania w karcie.

W Neptunie rosół i kotlet

Dla pani Klaudii własna restauracja była marzeniem. Po latach mieszkania i pracy w Szwecji to właśnie w taki biznes postanowiła zainwestować. Dziś jednak, jak się okazuje, musi co miesiąc dokładać blisko 3 tys. zł, by przetrwać trudne dla gastronomii chwile. Pomaga jej w codziennej pracy kucharz Tarlan z Azerbejdżanu, jednak nie serwuje on egzotycznych potraw, a… np. rosół i kotlety.

"Kuchenne rewolucje" w Gdyni

Magda Gessler będzie musiała dobrze przemyśleć, jak uratować restaurację w Gdyni i jak wykorzystać zarówno nadmorską lokalizację, jak i kucharza pochodzącego z Azerbejdżanu. Na razie, póki co, personel musi zabrać się za generalne porządki, bo mało który lokal przechodzi pozytywnie test czystości restauratorki i prowadzącej "Kuchenne rewolucje".

Jak zmieni się restauracja Neptun? Zobaczcie już dziś o godz. 21.30.

Zobacz także:

Magda Gessler pokazała, jak wyglądała w dzieciństwie. "Najgorsza fryzura w moim życiu"

"Kuchenne rewolucje" w Toruniu. Magda Gessler nie miała łatwego zadania. "Dostałam jakąś miazgę z puszki dla kota"

Magda Gessler w szczerym wywiadzie: "Bez miłości – także do siebie – jesteśmy smutnymi ludźmi"

Obejrzyj również: Kuchenne rewolucje | Sezon 22 | Odcinek 12 - Toruń

TVN/x-news

Autor: Ewa Podleśna-Ślusarczyk

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana