Blogerka Klaudyna Hebda, która i ziołach wie wszystko, przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy na odporność: szwedzką zupę z owoców dzikiej róży i rosół wzmacniający. Zobaczcie, jak łatwo przygotować miód lub dżem z rokitnika.
Skoro jesień to czas na kaczkę. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował: konfitowane kacze nóżki, rumiany bulion z kaczki, filety z piersi kaczki z gruszką i jarmużem oraz kacze nóżki w sosie śliwkowym. A na deser ciasto czekoladowo-dyniowe. Samczego!
W kuchni bloger Michał Dewódzki przygotował potrawy, których wspólnym mianownikiem jest mięta - zioło niedocenione w naszej kuchni, a dające nam wiele możliwości. Jak dobrze stosować miętę? Michał, znawca mięty, przygotował: kawę z mlekiem i miętą izraelską, marokańską zupę miętową oraz doddapastre tambuli. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach i Sylwia Chrzanowska, uczestniczka programu "Masterchef", przygotowały: sałatkę ze szpinakiem, gruszką i serem gorgonzola, mini ciastka francuskie z figami i sosem gorgonzola, muffinki z gorgonzolą oraz zupę szpinakową. Smacznego!
Jesień to doskonały moment na przygotowanie weków z owocami sezonowymi. W kuchni Dzień Dobry TVN powidła śliwkowe, dżem z rabarbaru i malin oraz żurawinę do mięs i serów przygotowała blogerka kulinarna Dominika Fetraś.
Spędź sobotę z Dzień Dobry Wakacje! A w programie... wyjątkowy Mecwaldowski jako Nieszczególny Wieńczysław. Specjalnie dla dzieci aktor wcielił się w rolę czarnego charakteru. Następnie: Katie Holmes szczerze o swoim życiu. Oprócz tego: ciekawa receptura, czyli siatkarz z byłą tyczkarką - w naszej kuchni Zbigniew Bartman z narzeczoną Asią. A na koniec: prawdziwe piękno według Anny Lewandowskiej. Bądźcie z nami jutro od 8:30!
Blogerka Daria Ładocha radzi w kuchni Dzień Dobry Wakacje, jak oczyścić organizm po wakacjach. Skorzystajcie z jej przepisów na smaczną i zdrową zupę krem z kolorowych papryk, carpaccio z buraka z kozim serem oraz gulasz z bobu z sałatą z zielonego ogórka. Dlaczego Bartosz Węglarczyk nie jadł w tym roku bobu? :-)
Niedawno przeprowadziła się do Polski, by prowadzić w Gdańsku własną restaurację. Czy jest wymagającą szefową? Czy sama przygotowuje potrawy? W kuchni Dzień Dobry Wakacje Basia Ritz i jej popisowe dania z grzybów. Skorzystajcie z przepisów na: zupę krem z borowików, borowiki na rukoli i polędwiczkę wieprzową z borowikami w sosie śmietanowym. Smacznego!
Dzisiaj w naszej kuchni Piotr Kucharski postanowił nakarmić smutnego ziemniaka. Przygotował dla niego potrawy z nabiału: wytrawne pierogi leniwe, kurczaka marynowanego w jogurcie i zupę na maślance. Przekonajcie się, jak smakuje zupa na maślance i sernik z kwaśną śmietaną? Życzymy smacznego!
Skąd się wziął zapach octu, który od rana prześladował w naszym studio Dorotę Wellman? Czy to prawda, że Marcin Prokop śni się Annie Starmach? :) Jak prosto i szybko przygotować smaczne kanapki i domowy majonez? W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach przygotowała: kanapkę z wołowiną i konfiturą z czerwonej cebuli, z kurczakiem i chutneyem morelowym, burgera z ciecierzycą, rogale z halloumni i zielonym groszkiem. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował dania, których głównym składnikiem była żurawina. Tarta z fety, żurawiny i z orzechów, karkówka z dynią i żurawiną, krem z buraka z żurawiną i jogurtem chrzanowym oraz ciastka kruche z żurawiną i cytryną. Smacznego!
Seler to niedoceniane warzywo o nadzwyczajnych właściwościach. Ma mało kalorii, przyspiesza trawienie, działa uspokajająco, moczopędnie i przeciwbólowo, wzmacnia układ odpornościowy i oczyszcza organizm z toksyn. Piotr Kucharski postanowił to zmienić, dlatego w naszej kuchni przygotował tym razem potrawy z selera: krem z selera ze smażoną kaszanką, zapiekankę z selera i orzechów, remoladę z selera z wędzoną makrelą oraz purée z selera z jarmużem i pieczenią z łopatki. Dlaczego, zdaniem Piotra Kucharskiego, seler nadaje się idealnie na zupę-krem?
W karnawale możemy dać upust zabawie nie tylko na parkiecie. W kuchni też możemy zaszaleć. Marynowana makrela, burgery karnawałowe, konfitura z cebuli, ciasto na racuchy oraz faworki (chruściki). Wypróbujcie naszych przepisów!
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował bulionówki babci Kucharskiej, buraczkową i oponki babci Polci oraz parowańce z jagodami i skubaniec babci Różewskiej. Smacznego!
Naleśniki z białym serem, szarlotka sypana i makaron z truskawkami - te smakołyki pod okiem Anny Stramach przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Zygmunt Chajzer. Postanowiliśmy, przy okazji wizyty w Dzień Dobry TVN, zapytać Zygmunta Chajzera, co myśli na temat "gender" i reportażu jego syna Filipa? :)
Te dania, zdaniem kulinarnego blogera Michała z Krakowa, jest w stanie przygotować każdy mężczyzna. Jak smakują manakisze, szakszuka, adana kebab i köttbullar? Panowie, do dzieła! :)
Jakie potrawy są dobrymi afrodyzjakami? Których należy unikać, jeśli chcemy kogoś uwieść? Piotr Kucharski zdradził sekretne przepisy, które prowadzą wprost do serca przez żołądek!
Marieta Marecka bloguje i prowadzi program o gotowaniu. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała: kulki z łososiem, kulki ze śledziem, hummus z łososiem podany z kalarepką i chrupkim pieczywem, słodko-ostrą sałatkę z kaszą pęczak, rozgrzewający lekki bulion z kluseczkami z indyka oraz ciasteczka owsiane z żurawiną. Smacznego!
Buraczane tiramisu, sałatka z buraków pieczonych, cebuli i jabłek, rolada z indyka nadziewana papryką, kluski śląskie z sokiem z buraków oraz pieczone buraki z kozim serem i chrzanową pianą. W kuchni Dzień Dobry TVN Maria Ożga przygotowała potrawy z buraków. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Maria i Jakub Paskowie, którzy prowadzą bloga parentingowego, tym razem inspirują kulinarnie. Proponują naleśniki dla każdego podniebienia! Jaki jest ich patent na ciasto naleśnikowe? Po co dodaje się piwa do niektórych naleśników?
Serniki i serniczki - nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. Anna Starmach, w kuchni Dzień Dobry TVN, zdradziła nieskomplikowane przepisy na serniki. Z tymi przepisami sernik nie może się nie udać!
Sery marynowane w oleju, chleb ziołowy, zapiekanka kalafiorowa oraz nóżki indycze. Aromatycznie, smacznie i wykwitnie - jak zawsze w kuchni Dzień Dobry TVN!
Nic tak nie rozgrzewa zimą, jak smaczne zupy. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował barszcz ukraiński na wędzonce, zupę-krem z gniecionym groszkiem oraz białą zupę rybną ze szpinakiem.
Anna Starmach, Piotr Kucharski, Andrzej Polan i Maciej Szaciłło przygotowują dla Was w jubileuszowym, 2000 odcinku programu, słodkie i słone przekąski: marcepanowe kulki i popcorn w słodko-słonym karmelu, trufle czekoladowe, kruche ciasteczka i tatar z suszonych pomidorów, ogórka kwaszonego, podany na małych okrągłych pumperniklach z kiełkami. Zapraszamy na róg ul. Marszałkowskiej i Hożej w Warszawie! :)
Piotr Kucharski i jego kuchnia z fantazją, czyli zupa al'a bolognese, blondies i kluski na parze z sosem myśliwskim. Sami zobaczcie, jak łatwo i prosto przygotowuje się takie potrawy, gdy ma się w kuchni urządzenie Philips Multicooker. Skorzystajcie z naszych przepisów!
W poniedziałkowy poranek do naszej kuchni zawitali: Anna Starmach, jurorka programu "MasterChef" i Charles Daigneault, uczestnik programu, który wczoraj odpadł z "MasterChefa". Charles świetnie, jak na Kanadyjczyka przystało, zna się na syropie klonowym, ale w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował tatara z łososia i smażony filet z łososia. Te potrawy często i chętnie jedzą Kanadyjczycy. Jakiego łososia lubi Marcin Prokop? Czy Prokop zapisze się na kurs gotowania?
Już jutro rusza przegląd filmów kulinarnych kuchnia+ food film fest. W tym roku przegląd zagości, aż w czterech miastach Polski. Naszym gościem, w kuchni Dzień Dobry TVN, był Paweł Loroch, który poprowadzi ten kulinarny festiwal.
Na świętego Marcina najlepsza jest gęsina! Razem z Anną Starmach, chcemy przywrócić tradycję jedzenia gęsiny 11 listopada, zwłaszcza, że jak zapewnia Anna, bardzo łatwo przygotować potrawę z gęsich piersi lub udek. Co woli Marcin Prokop - piersi czy udka? :)
Już jutro, o godz. 18.00, na antenie telewizji TVN wyjątkowy odcinek „Ugotowanych”. Do gwiazdorskiego pojedynku kulinarnego staną: Marta Wierzbicka, Rafał Brzozowski, Natalia Nguyen oraz Michał Szpak. Czy sławny ze swojego ekstrawaganckiego stylu bycia i wyglądu Michał w kuchni też nas zaskoczy?
Naszym gościem, w kuchni Dzień Dobry TVN, był Jan Paszkowski, były uczestnik programu "MasterChef". Zobaczcie jego wizję jesieni - kolorowej, aromatycznej i egzotycznej... bez dyni.