Materiał promocyjny

Szybki, pyszny i różnorodny obiad w zaledwie 15 minut? Z przepisami Bartka Boratyna to możliwe

Szybki, pyszny i różnorodny obiad w zaledwie 15 minut? Z przepisami Bartka Boratyna to możliwe
Szybki obiad na patencie
Źródło: Dzień Dobry TVN
Nie masz zbyt wiele czasu na przygotowanie pysznego i zbilansowanego obiadu dla rodziny? Z urządzeniem Cook4Me możesz to zrobić w zaledwie 15 minut. Sprawdź, jakie przepisy na taki posiłek zaprezentował w kuchni Dzień Dobry TVN Bartek Boratyn. Z pewnością Cię zainspirują.

Bartek Boratyn przygotował szybki rosół, wiosenne risotto, brokuły po hiszpańsku, a także ciasto ze skórek z bananów.

Szybki rosół

Szybki rosół
Szybki rosół
Szybki rosół
Źródło: Michał Woźniak/East News

Składniki:

  • 4 marchewki,
  • seler,
  • 2 udka z indyka,
  • szponder,
  • 4 ziarna ziela angielskiego,
  • 3 l wody,
  • 3 pietruszki,
  • por,
  • 3 skrzydełka z kurczaka,
  • sól, pieprz,
  • 4 liście laurowe.

Przygotowanie:

Umyj mięso. Następnie umyj i obierz warzywa. Wlej wodę do garnka i dodaj wszystkie składniki. Gotuj składniki przez 30 min pod ciśnieniem.

Wiosenne risotto

Wiosenne risotto
Wiosenne risotto
Wiosenne risotto
Źródło: Michał Woźniak/East News

Składniki:

  • 200 g ryżu Arborio,
  • 200 g szpinaku,
  • 200 g bobu (może być mrożony),
  • 200 g groszku zielonego (może być mrożony),
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 50 g serka mascarpone,
  • 250 ml wody,
  • 250 ml wywaru drobiowego,
  • 100 g tartego parmezanu,
  • 2 ząbki czosnku.

Przygotowanie:

Posiekaj szpinak. Następnie wlej oliwę z oliwek do Cook4Me i smaż. Potem podsmaż czosnek, szpinak, bób oraz groszek. Potem wlej wodę i bulion, smaż przez cały czas. Dodaj ryż i gotuj pod ciśnieniem przez 8 minut. Dodaj mascarpone i parmezan i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 5 min. Ustaw utrzymywanie ciepła. 

Brokuły po hiszpańsku

Brokuły po hiszpańsku
Brokuły po hiszpańsku
Brokuły po hiszpańsku
Źródło: Michał Woźniak/East News

Składniki:

  • 300 g różyczek brokuła,
  • świeża brzoskwinia (można użyć też z puszki),
  • pęczek świeżej pietruszki,
  • 1/2 łyżki musztardy,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 100 g kiełbasy chorizo,
  • niewielka czerwona cebula,
  • 100 ml śmietanki 30%.

Przygotowanie:

Włóż do miski pokrojoną w kostkę brzoskwinię, cebulę pokrojoną w cienkie piórka. Posiekaj pietruszkę. Podsmaż lekko chorizo, dodaj śmietankę oraz musztardę. Odłóż do miski do wystudzenia. Wlej 200 ml wody do Cook4Me, a następnie załóż koszyczek do gotowania na parze i ugotuj różyczki brokuła. Gotuj pod ciśnieniem przez 4 minuty. Na talerz wyłóż ugotowane brokuły, dodaj śmietanowe chorizo, a na wierzch dodaj "sałatkę" z brzoskwini.

Ciasto ze skórek banana

Ciasto ze skórek z banana
Ciasto ze skórek z banana
Ciasto ze skórek z banana
Źródło: Michał Woźniak/East News

Składniki:

  • 130 g masła,
  • 3 banany ze skórką,
  • 170 g cukru,
  • 15 g proszku do pieczenia,
  • 1,5 łyżeczki cynamonu,
  • sok z jednej cytryny,
  • 4 jajka,
  • 170 g mąki pszennej.

Przygotowanie:

Masło rozpuść. Banany w całości zblenduj z sokiem z cytryny. Następnie jajka ubij razem z cukrem. Dodaj zblendowane banany, ubijaj dalej. Potem dodaj mąkę, cynamon i proszek do pieczenia. Wymieszaj ręcznie i przelej do foremki wyścielonej papierem do pieczenia. Ciasto wlej do foremki, przykryj dokładnie folią spożywczą i umieść w koszyczku do gotowania na parze w Cook4me z 200 ml wody. Gotuj w Cook4me pod ciśnieniem przez 60 minut. Po tym czasie wyjmij foremkę z urządzenia, wyciągnij ciasto.

Cook4Me - urządzenie do szybkiego gotowania pod ciśnieniem

Cook4Me to innowacyjne urządzenie, umożliwiające przygotowanie szybkiego, pysznego i różnorodnego obiadu zaledwie w 15 minut. Wszystko to jest możliwe dzięki niezwykle praktycznej funkcji gotowania pod ciśnieniem. Do zalet urządzenia zaliczyć można między innymi intuicyjną obsługę, a także wbudowaną wagę, która ułatwia precyzyjne odmierzanie składników. W Cook4Me znajdziesz też 900 przepisów w aplikacji - na przystawki, dania główne i desery.

Zobacz także:

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości