Martyna Wojciechowska opublikowała w mediach społecznościowych post, w którym poinformowała o swojej chorobie i geście przyjaciółki.
Działają natychmiastowo.
Sprawdź, jak przyrządzić szybki rosół, wiosenne risotto, brokuły po hiszpańsku i ciasto ze skórek bananów.
"Zapewnia nam odporność".
Zobacz, jak przyrządzić rosół kolagenowy, pieczoną golonkę, smażonego pstrąga i gulasz z kurzych serc.
Lekarka ostrzega.
Na naszym stole pojawiły się: rosół z kurczaka, rosół czosnkowy i chili, rosół warzywny i polski Ramen.
Sandra Kubicka ostatnio opublikowała w mediach społecznościowych film, w którym pokazała swój przepis na wegetariański rosół. Niestety sposób gwiazdy na to danie nie przypadł do gustu jej obserwatorom. O czym jeszcze mówiła Sandra Hajduk-Popińska w przeglądzie show-biznesu w Dzień Dobry TVN?
Niewielki błąd może istotnie wpłynąć nie tylko na smak tej zupy, lecz i na aromat czy konsystencję.
Sprawdź, jak przyrządzić "płynne złoto".
Rosół to prawdziwa klasyka polskiego smaku, która co niedzielę gości na naszych stołach. Jednak wersji tego wywaru jest tyle, ile kucharzy. Podpowiadamy więc, jakie mięso wybrać do rosołu, żeby był esencjonalny, klarowny i smaczny.
Rosół, choć uwielbiają go niemal wszyscy, smakuje zupełnie inaczej w każdym domu. Na jego aromat wpływa wiele czynników (chociażby czas gotowania) i składników. Ten, którego dodanie wam proponujemy, jest dość zaskakujący, ale dynia wkomponuje się w tę klasyczną zupę idealnie.
Dania kuchni azjatyckiej po polsku? To możliwe. Udowodniła to Daria Ładocha, która w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała smażony ryż z młodą kalarepką i polską kukurydzą i jajkiem sadzonym, azjatyckie placuszki z warzywami z sosem i sałatką ogórkową, a także ramen na polskim rosole.
Babcina kuchnia to jedno z najpiękniejszych wspomnień dzieciństwa. Rosół z kluskami, placki ziemniaczane, kluski z białym serem, knedle ze śliwkami, murzynek z polewą czekoladową - tym daniom mało kto potrafi się oprzeć. Zobacz, jak przysmaki z dzieciństwa przyrządza Daria Ładocha.
Blogerka Klaudyna Hebda, która i ziołach wie wszystko, przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy na odporność: szwedzką zupę z owoców dzikiej róży i rosół wzmacniający. Zobaczcie, jak łatwo przygotować miód lub dżem z rokitnika.
Czas świąt, a potem sylwestra, to trudny okres dla naszych żołądków. Po pełnym dobrobytu okresie czas na detoks! Bądźcie milsi, niż ostatnio, dla swoich wnętrzności :) i wypróbujcie zbawiennego wpływu na nasz organizm takich produktów jak: pietruszka, mleko migdałowe, pomarańcze i rosół. Smacznego!
Olga Głębicka, dziennikarka kulinarna, finalistka konkursu „Gotuj o wszystko”, przygotowała potrawy, które uwielbiali jej zmarli bliscy. Rosół z tapioką i białymi szparagami, pieczone gołąbki Neli, nabożne zakonnice, czyli ptysie z kremem pralinowym
Skorzystajcie z przepisów Andrzeja Polana na: rosół z gąsek, purée ziemniaczane, królika duszonego, soczewicę z winogronami i purée z dyni oraz ciasto biszkoptowe z jabłkami, kogel-mogel z procentami. Smacznego!
Praktycznie każdy element z kurczaka można wykorzysta w kuchni. Podsmażana wątróbka, filet z piersi w ziołach, nóżki w galarecie i tradycyjny rosół. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski pokazał, jak jeszcze można przyrządzić popularną kurę.
Przepisy pochodzą z „Compendium Ferculorum” Stanisława Czernieckiego w opracowaniu Jarosława Dumanowskiego i Magdaleny Spychaj, najstarszej zachowanej polskiej książki kucharskiej. Zbiór przepisów Stanisława Czernieckiego, który był kucharzem na dworze Lubomirskich w Wiśniczu, został wydany - uwaga - w 1682 roku. Potrawy w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował Piotr Kucharski.
Siarczyste mrozy nie oszczędzają nas w tym roku, ale Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło mają na nie sposób! Przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN mocno rozgrzewające potrawy. Wypróbujcie przepisów na: kiczadi, ostry rosół, placki ziemniaczane z salsą z bakłażana i rozgrzewający indyjski deser.
Mistrz Andrzej Polan przygotował potrawy, które cię rozgrzeją i poprawią twoją odporność. Skorzystaj z przepisów mistrza i przygotuj ravioli z dynią i chrzanem, kurczaka z rozgrzewającym trio: papryką, chilli i czosnkiem oraz pyszny rosół!