dieta

    dieta

    Anna Stoitsi-Nieprzecka, specjalistka tradycyjnej medycyny chińskiej, wyjaśnia dlaczego warto sięgać po tę potrawę.

    Soylent to posiłek w proszku, który rozpuszcza się np. w wodzie. Stanowi mieszankę aż 35 substancji odżywczych. W ocenie producenta jedna porcja może zastąpić pełnowartościowy posiłek. Czy warto sięgnąć po tego rodzaju produkty? Jakie korzyści dla zdrowia niesie przyjmowanie takich płynnych pokarmów? O tym w Dzień Dobry TVN rozmawialiśmy z Anną Radowicką, dietetyczką.

    Liczba badań wskazujących na szkodliwość produktów odzwierzęcych sprawia, że coraz więcej osób wybiera produkty roślinne. Wbrew wielu opiniom takie produkty również mogą zawierać duże ilości białka o bogatym aminogramie, warto jednak dowiedzieć się, które źródła białka roślinnego są najlepsze.

    Ostatnie tygodnie nie dają nam powodów do szczęścia. Dramatyczna sytuacja w Ukrainie, wciąż rozprzestrzeniający się koronawirus, a do tego wiosenne przesilenie. Jeśli powoli zaczynacie tracić zapał, a wasz humor pozostawia wiele do życzenia, przyjrzycie się swojemu jadłospisowi. Jak się okazuje, niektóre produkty potrafią sprawić, że poczujemy się, choć odrobinę, lepiej.

    Zgrabna, wysportowana sylwetka jest powodem do dumy i zadowolenia. Jednak osoby zbyt chude nie zawsze czują się ze sobą dobrze. Oczywiście w każdym przypadku należy zachować zdrowy dystans do swojego wyglądu. Warto się jednak również dowiedzieć, jak w nieobciążający organizm sposób przytyć 5 kg, 7 kg czy nawet więcej.