"Koło smaków". Marzenie Pauliny Krupińskiej-Karpiel
Marzec to miesiąc, w którym w Dzień Dobry TVN testujemy popularne w sieci kulinarne lifehacki, czyli triki, które mają ułatwiać codzienne życie. Na czym polega zabawa? Prowadzący losują na "Kole smaków" zadanie, które będą musieli wykonać gospodarze kolejnego wydania programu. Tym razem zaszczytu spróbowania swoich sił w wyzwaniu doznali Paulina Krupińska-Karpiel i Damian Michałowski. Dzień wcześniej prezenterka zakręciła kołem, którego wskazówka stanęła na haśle: "usuwanie pestki z awokado".
- Powiedziałam, że to chcę? - zapytała z radością Krzysztofa Skórzyńskiego, z którym tego ranka prowadziła Dzień Dobry TVN. - Powiedziałaś - potwierdził telewizyjny kolega. - Mówcie głośno o swoich marzeniach, a one się spełnią - zapewniła Krupińska-Karpiel. Po obejrzeniu filmiku z TikToka, który przedstawia nietypowy lifehack, zmieniła jednak zdanie. - Uważaj, o czym marzysz - zaznaczyła ze śmiechem.
Paulina Krupińska-Karpiel i Damian Michałowski wydmuchują pestkę z awokado
Na wspomnianym nagraniu, które miało być dla prowadzących Dzień Dobry TVN inspiracją, mężczyzna wbija w awokado rurkę, a następnie dmucha w utworzony otwór z taką siłą, by pestka wystrzeliła z drugiej strony owocu.
- To jest jakieś oszustwo. On na dole miał coś wycięte - skomentowała kolejnego dnia Paulina Krupińska-Karpiel, która za chwilę miała podjąć się wraz z Damianem Michałowskim nietypowego wyzwania. Gospodarze programu zaprosili do udziału w zabawie również obecnego w studiu dziennikarza TVN24 Łukasza Jedlińskiego. Wysiłki całej trójki poszły jednak na marne.
- Pięć lat studiów dziennikarskich, żeby dmuchać pestkę awokado - żartował Damian Michałowski. - Dzwoń po pogotowie - zwrócił się do współprowadzącej po kilku sekundach usilnego wpuszczania powietrza do otworu.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Zobacz także:
- Placki ziemniaczane z Podlasia i z Bieszczad. Zupełnie inne, a tak samo smaczne
- Kremowe pyszności na każdą okazję. Przepisy na delikatne dania według Grzegorza Zawieruchy
- Prawdziwie "męska" kuchnia. Sprawdź, jak przygotować idealny stek, burgera i mięsne leczo
Autor: Berenika Olesińska
Źródło zdjęcia głównego: Michał Żebrowski/East News