Najzabawniejsze momenty w MasterChef
Jak się okazuje, Michel był jedną z osób, która jako pierwsza zyskała sympatię uczestników. Doświadczony szef kuchni z radością dzielił się swoim doświadczeniem, doradzał, pomagał, ale przede wszystkim wysłuchiwał, co inni mają do powiedzenia.
- Michel był takim jurorem, który podchodził do nas z sercem. Jednej rady nie zapomniałam do dzisiaj. Byliśmy na poligonie, co chwile wyłączały nam się piece i nie wiedzieliśmy, czy schab się upiekł. Michel zapytał, jak sprawdzam mięso w środku. Doradził, by włożyć coś w mięso, a następnie wsadzić do ust i sprawdzić ciepłotę. To jest rada, którą przekazuje teraz moim kucharzom – powiedziała Basia.
Wspomnienia z jurorem ma także Basia, która wygrała 1 edycję MasterChef Junior w 2016.
- To jest jedno z najbardziej intensywnych wspomnień. Była to konkurencja z babcią. Chciałam wyjąć pestkę ze śliwki, ciach, kość na wierzchu, palec rozcięty, blizna została. Pierwszą osobą zaraz po medyku był Michel, pomógł babci i mnie zastąpił – powiedziała Natalia.
Zabawną osobą na planie 7. edycji programu był nie tylko Michel, ale i Damian. Do tej pory pamięta odcinek, gdy robili sushi. Ryż przez niego przygotowany był tak klejący, że Michelowi odpadły zęby. - Nie mogłem nic powiedzieć, napisałem na kartce, że zęby mi odpadły - powiedział juror.
Kiedy uczeń przerośnie mistrza
Michel przyznał, że z jego punktu widzenia najpiękniejsze są wspomnienia. Z podziwem patrzy teraz na uczestników, którzy spełniają się po programie, otwierają restauracje i dobrze karmią swoich gości.
- To jest moje motto. Od pierwszego dnia, gdy otworzyłam restaurację, nie walczyłam o żadne wyróżnienie. Byłam dla moich gości. Ja zawsze obserwuje gości i jak tylko widzę, że coś jest nie tak, wychodzę do nich – podsumowała Basia.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki oraz Dzień Dobry TVN Extra znajdziesz też na Player.pl.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Zobacz także:
- Ser robiony z miłością. "Na całym świecie jest tylko 8 rolników, którzy mogą go produkować"
- Kartacze, babka i kiszka, czyli dania kuchni podlaskiej. "Bez ziemniaków nie ma obiadu"
- "Wyśniona historia kina na Podlasiu". Jakie filmowe tajemnice skrywa ten region Polski?
Autor: Nastazja Bloch
Źródło zdjęcia głównego: Anita Walczewska/East News