Karolina Stanisławczyk i jej "Ostry dyżur" przedpremierowo na naszej scenie

Karolina Stanisławczyk w piosence „Ostry dyżur”
Źródło: Dzień Dobry TVN
Karolina Stanisławczyk zasłynęła piosenką "Cliché", która znalazła się na szczytach krajowych list przebojów. 21-letnia wokalistka komponuje i pisze teksty. "Ostry dyżur" to jej najnowsze dzieło. Jak wam się podoba?

Karolina Stanisławczyk - kim jest?

Wokalistka, pianistka i autorka tekstów, urodzona 30 maja 2000 - tak można opisać Karolinę. Młoda artystka kształciła się w Autorskiej Szkole Muzyki Rozrywkowej i Jazzu im. Krzysztofa Komedy w Warszawie. Publiczność pokochała ją za album "Cliché", w którym nawiązuje do kultowej muzyki lat 80. W 2019 talent Karoliny dostrzegł Jonatan Chmielewski z duetu MIYO. To właśnie on zaproponował jej pierwsze poważne współprace. Zaangażował ją do wykonania "Wilczanki" i utworu "Zapomnieć". Stopniowo zdobywany rozgłos przynosił utalentowanej dziewczynie coraz więcej dobrego. Dzięki niemu podjęła współpracę z Urbanem i gościnnie zaśpiewała w piosence „Linia”, która ukazała się w październiku 2020. Niedługo potem Karolina podpisała kontrakt z wytwórnią Hypsteria Records. Wokalistkę można było także usłyszeć w chórkach w piosence „Do Ciebie mówię” Białasa, Muńka Staszczyka, Kuby Więcka i Sir Micha. Solowa kariera wokalistki wciąż się rozwija.

"Ostry dyżur" - nowy singiel Karoliny Stanisławczyk

"Kiedy rajd rozpoczynam, ciągle gonię na jawie sny" - śpiewała na scenie Dzień Dobry TVN młoda wokalistka. Mimo tanecznego brzmienia utwór nie opowiada wesołej historii, a jest rozliczeniem ze smutkami i wskazaniem, że jego bohaterka zna tak samo dobrze chwile szczęśliwe, jak i smutne.

Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Pełne odcinki znajdziesz w serwisie Player.pl.

Zobacz także:

Wiertarka, mikser i ukulele. Internauta wykonał klasyk z „Pulp Fiction”
Źródło: x-news

Autor: Milena Jaworska

Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana