Michał Snela podbija żołądki Polaków
Niewielu jest szefów kuchni z takim doświadczeniem i finezją jak on. Fachu uczył się za granicą.
- Wyjechałem w celu poszukiwania lepszego jutra. Studiowałem tam gastronomię na jednej z najlepszych uczelni. Pracowałem w restauracjach w centrum Londynu, które zostały odznaczone gwiazdką Michelin. Pracowałem też dla Gordona Ramsaya w jego flagowej restauracji - opowiadał kucharz.
Gotowanie z braćmi Collins
Słynni bracia Collins bardzo przyczynili się do rozwoju kariery Michała. Wspólne początki zacieśniły więzy i zagwarantowały panom przyjaźń na lata. - Poznaliśmy się z Michałem jakieś 20 lat temu w Anglii. Wszyscy stawialiśmy tam pierwsze kroki - wspominał Grzegorz Collins.
- Kiedy pracowałem jako pomoc kuchenna, podjąłem decyzję, że otworzę własną restaurację. Miałem wtedy 16 lat. To była ciężka praca. Często nie opłacało mi się wracać do domu, bo zaraz trzeba było otwierać, więc spaliśmy w szatniach - dodał Rafał, brat biznesmena.
Dziś Michał jest szefem kuchni w sopockiej restauracji braci. Na oczach widzów Dzień Dobry TVN zaserwowali swoje popisowe dania. Koniecznie zobaczcie, co upichcili.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki znajdziesz na platformie Player.pl.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie.
Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Zobacz także:
- Była ciężko raniona przez separatystów, a teraz dostała odznaczenie od prezydenta Ukrainy
- Patrycja Markowska w opowieści o miłości i seksie. Reakcja Ewy Drzyzgi: "Ale się wkręciłam!"
- Dorota Wellman na Polesiu. Odwiedziła azyl dyrektora warszawskiego ZOO. "Będę tutaj zapuszczał korzenie"
Autor: Oskar Netkowski
Reporter: Aleksandra Rogowska-Lichnerowicz
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN