Por jest pyszny i można go na wiele sposobów wykorzystać w kuchni. W kuchni Dzień Dobry TVN udowodnił to Grzegorz Zawierucha. Sprawdź przepis na tartę z pora i grzybów.
Por jest pyszny, niskokaloryczny, zdrowy i można świetnie sprawdzający się w różnych potrawach. Kilka pyszności w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował Grzegorz Zawierucha. Sprawdź przepis na kurczaka z porem i białą fasolą.
W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha popisuje się kulinarną wyobraźnią. Pokazał, jak przygotować dania, które łączą w sobie z pozoru nie pasujące do siebie składniki. Sprawdź, jak przygotować krewetki w sosie pomidorowym z serem, sałatkę z arbuzem, melonem i serem, Taco Salpicon oraz spaghetti z pomidorami, oliwkami.
Lody są świetnym deserem nie tylko same w sobie, ale również w połączeniu z innymi pysznymi produktami. Bardzo ważne jest, aby były jak najlepszej jakości. Właśnie po takie sięgnął Grzegorz Zawierucha, przygotowując w kuchni Dzień Dobry TVN mini bezowe torciki z lodami i truskawkami, jagodowe bułeczki z kruszonką i lodami oraz tartę lodową z dodatkami. Sprawdź przepisy.
W kuchni Dzień Dobry Wakacje tym razem propozycje na pyszne dania z wykorzystaniem gotowych produktów najwyższej jakości. Sprawdź przepisy Grzegorza Zawieruchy na wegetariańską miskę z wege burgerem, awokado i ryżem z soczewicą, wege burgera z guacamole i piklowaną cebulą lub w wersji z zasmażaną młodą kapustą kiszoną i aromatycznymi ziemniakami.
W kuchni Dzień Dobry TVN glutenowy zawrót głowy. Z tej okazji Grzegorz Zawierucha zaprezentował pomysły na dania z produktami zbożowymi, idealne na śniadanie, obiad i kolację.
W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha, zwycięzca 8. edycji MasterChefa przygotował szproty na różne sposoby. Sprawdź jego przepisy na smażone klopsiki ze szprotki z pomidorami, rillette ze szprotek, empanadas ze szprotek, szprotki z tykwą w sosie pomidorowym.
W kuchni Dzień Dobry kucharz Grzegorz Zawierucha przygotował wytrawny flan. Jest to popularny hiszpański deser. Sprawdź, jak przygotować flan szparagowy z pastą z czosnku niedźwiedziego. Idealnie sprawdzi się jako przekąska.
Sezon na szparagi właśnie trwa. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha przedstawił swoje przepisy na pyszne dania. Sprawdź, jak przygotować prostą i smaczną zapiekankę ze szparagami.
W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha przygotował cielęcinę ze szparagami w towarzystwie fenkuła i czosnku niedźwiedziego. To pyszne danie, które przyniesie powiew wiosny do Twojej kuchni. Sprawdź, jak je przygotować.
Sezon na szparagi trwa w najlepsze. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha prezentuje, co można z nich przygotować. Sprawdź jego autorski przepis na pyszny makaron z pesto z czosnku niedźwiedziego i szparagami.
Przedstawiamy świetny pomysł na drugie śniadanie zamiast nudnej kanapki. Naleśniki z serem feta i dipem pomidorowym to pyszny posiłek, który można wziąć do pracy lub do szkoły. Sprawdź, jak przygotował je Grzegorz Zawierucha w Dzień Dobry TVN z autorskiego przepisu.
Pomysłowe drugie śniadanie z fantazją? Koniecznie wypróbuj przepis Grzegorza Zawieruchy. W kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował, jak przygotować placuszki z komosy ryżowej z dipem jogurtowym. Warto wypróbować je w domu.
Koniec z nudnymi kanapkami. W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha przedstawił ciekawe pomysły na lunch do szkoły i pracy. Sprawdź, jak przygotować słoik rozmaitości, w sam raz na drugie śniadanie.
Nie masz pomysłu na przekąskę do pracy lub do szkoły? W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha przygotował idealne dania, które można zabrać ze sobą na drugie śniadanie. Sprawdź, jak przygotować kurczaka zawiniętego w liść sałaty.
W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha przygotował swoje nowatorskie pomysły na świąteczną sałatkę. Królową jest oczywiście jarzynowa, ale co jeśli mamy ochotę na powiew świeżości i nowe smaki na stole? W takiej sytuacji warto wypróbować przepis na świąteczną sałatkę z kurczakiem naszego kucharza. Sprawdź, jak ją zrobić.
Wielkanoc nie może się obyć bez sałatek. W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi propozycjami podzielił się Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić zieloną sałatkę z serem kozim? Sprawdź pyszny przepis.
Szukasz pomysłu jaką sałatkę na Wielkanoc przygotować? W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi propozycjami podzielił się Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić sałatkę strasburską? Sprawdź prosty przepis.
Jak co roku stajemy przed trudnym wyborem - jaka sałatka na Wielkanoc będzie odpowiednia? W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi propozycjami podzielił się Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić wiosenną sałatkę z pieczarkami, ziemniakami i papryką?
Nie masz pomysłu na coś pysznego? Z pomocą przychodzi Grzegorz Zawierucha, który często dzieli się swoimi przepisami w kuchni Dzień Dobry TVN. Jak zrobić zapiekany ser feta ze szpinakiem? Sprawdź przepis.
Szukasz pomysłu na pyszne, domowe ciasto? W kuchni Dzień Dobry TVN prostym i wyjątkowym w smaku przepisem, inspirowanym kuchnią francuską, podzielił się Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić kremowe ciasto francuskie? Sprawdź przepis.
Dania inspirowane francuskimi przysmakami to specjalność Grzegorza Zawieruchy. Jak zrobić szparagi i szynkę prosciutto zapiekane w cieście francuskim? Wypróbuj prosty przepis krok po kroku.
Kuchnia francuska jest pełna wyjątkowych smaków. Jak zrobić Vol-au-vent z krewetkami i beszamelem? Sprawdź pyszny przepis Grzegorza Zawieruchy.
Taramasalata to popularna pasta grecka, tradycyjnie wykonywana z ikry i podawana jako przystawka. Grzegorz Zawierucha w kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował jej wegańską wersję. Sprawdź, jak przygotować pastę z grochu.
W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha przedstawił swój sposób na wielkanocne postne dania. Ciasta na święta można przygotowywać na słodko, ale też wytrawnie. Sprawdź, jak przygotować pyszne wielkanocne ciasto z jajkami z przepisu Grzegorza Zawieruchy.
Pyszne gołąbki w wersji wegańskiej przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha. To idealne danie postne. Sprawdź, jak przygotować gołąbki z ziemniakami i kaszą gryczaną.
Żurek to danie, które kojarzy się przede wszystkim ze świętami wielkanocnymi. Co jednak, jeśli jesteśmy weganami? Nadal można przygotować pyszną, świąteczną zupę. Sprawdź przepis Grzegorza Zawieruchy na wegański żurek.
Na pierwszym miejscu wśród zup kuchni ukraińskiej oczywiście króluje tradycyjny barszcz ukraiński. Jest to wywar z czerwonych buraków, z dodatkiem kapusty i pokrojonych ziemniaków oraz kawałkami mięsa. Podawany z łyżką śmietany. Niekiedy dodaje się do niego również fasolę, wówczas nazywany jest "barszczem czernihowskim". Sprawdź, jak go przygotować według przepisu Grzegorza Zawieruchy.
Jak przygotować tort kijowski z kuchni ukraińskiej? Kuchnia ta swój charakter zawdzięcza wpływowi kultur obcych. Odnajdziemy w niej trochę smaków kuchni litewskiej, ormiańskiej, tatarskiej, polskiej, żydowskiej, a także dużo podobieństw do kuchni rumuńskiej i mołdawskiej.
Szukasz pomysłu na pyszny, wiosenny obiad? W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi pomysłami podzielił się Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić sałatkę z kuskusem i dressingiem z kolendry? Sprawdź przepis.