Rozpoczynamy przygotowania do Wielkanocy. Na świąteczny stół przygotuj babę wielkanocną, która pięknie wyrośnięta ma zapewnić powodzenie i dobrobyt w rodzinie przez cały następny rok. Skorzystaj z przepisów Grzegorza Zawieruchy na babkę Brioche Kouglof, makową lub budyniową.
Majonez wybitnie komponuje się zarówno z daniami tradycyjnymi, jak i tymi w nowoczesnym wydaniu. W naszej kuchni powstają z niego takie dania jak sałatka z batatów z sosem majonezowym, majonezowe muffinki z boczkiem i awokado oraz faszerowane jaja z czarnym majonezem habanero. Sprawdź wyjątkowe przepisy Grzegorza Zawieruchy.
Szukasz pomysłu na danie z tofu? Swoje sprawdzone przepisy zaprezentował w kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha. Zobacz, jak przygotować: pad thai z tofu i krewetkami, sałatkę z marynowanym tofu, awokado i szpinakiem, a także hummus podawany z chrupiącym tofu.
Krokiety - kto ich nie lubi? Grzegorz Zawierucha podpowiada, jak je przygotować. Sprawdźcie szczegółowe przepisy - od przygotowania naleśnika po farsz. Zobacz, jak przygotować krokiety z mięsem, kapustą i grzybami oraz z rybą. Smacznego!
Kukurydza to warzywo małe i niepozorne, ale niezwykle przydatne. Można ją dodać do świątecznej pieczeni, przyrządzić z niej sałatki, a nawet upiec ciasto. Zobacz, jak w naszej kuchni robi to Grzegorz Zawierucha.
W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha przygotował pyszne dania z masłem. Dzięki zwycięzcy ósmej edycji MasterChefa dowiedzieliśmy się, jak smakują: pudding maślany z chleba, stek z masłem ziołowo-pistacjowym oraz maślanymi ziemniaczkami, a także maślany miętus z sosem beurre blanc oraz z puree ziołowo-groszkowym.
Podczas przygotowywania dań Grzegorz Zawierucha korzysta z kilku sprawdzonych patentów. W kuchni Dzień Dobry TVN pokazał, jak zrobić soczystego kurczaka, aromatyczny bulion drobiowy i puszystą jajecznicę.
W kuchni Dzień Dobry TVN zwycięzca MasterChefa, Grzegorz Zawierucha, który przygotuje smaczne i zdrowe dania. Zobacz, jak w prosty sposób przygotować jajka faszerowane na dwa sposoby, kurczaka w sosie pomidorowym z mozarellą oraz pyszny deser - mandarynki z musem czekoladowym i pistacjami.
Wyrazisty, bogaty smak, lekko miodowy, z orzechową nutą. Ser idealnie nadaje się do oryginalnych kompozycji, które łatwo możemy wyczarować w kuchni. Grzegorz Zawierucha przyrządza dla nas koreczki z sosem z orzechowym, crostini z grillowaną gruszką oraz roladki z szynką parmeńską.
Cebula to nasze kulinarne złoto. Ze względu na swoje zdrowotne właściwości jest warzywem, które powinno być częstym gościem na naszych talerzach. Co z niej przygotować? Zainspiruj się przepisami Grzegorza Zawieruchy i sprawdź, jak przyrządzić: rybę duszoną, mięso mielone, konfiturę czy krążki cebulowe.
Szpinak jest bogaty w wiele składników odżywczych, dlatego warto wykorzystywać go w kuchni. Warzywo to można przygotować na wiele różnych sposobów, w zależności od indywidualnych preferencji smakowych. W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha zrobił dla nas: szpinakowe gnocchi z ricottą i palonym masłem, piersi z kurczaka w sosie cytrynowym ze szpinakiem oraz tagiatelle z polędwicą wołową i szpinakiem w sosie śmietanowo-serowym.
Nie masz pomysłu na obiad? Ugotuj gulasz według przepisów Grzegorza Zawieruchy. Zobacz, jak przygotować jagnięcy z ciemnym piwem, drobiowy z czerwoną fasolą lub warzywny. Mistrz zdradza, jak zrobić dobry gulasz!
Ciepłe zupy doskonale się sprawdzą w chłodne dni. W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha przygotował kilka z nich. Na naszym stole pojawiły się: zupa cebulowa, zupa ogórkowa, grochówka i krupnik grzybowy.
Daniom z owocami morza trudno się oprzeć, nic dziwnego, że zyskują na popularności wśród Polaków. Spaghetti z krewetkami i pietruszkową bułką, tatar z łososia i pomidorowym consome oraz mule green curry - takie pyszności przygotowuje Grzegorz Zawierucha. Poznaj sprawdzone przepisy zwycięzcy MasterChefa.
Nadmorska plaża nie kojarzy się z gotowaniem, ale Grzegorz Zawierucha udowadnia, że nie ma rzeczy niemożliwych. Zwycięzca MasterChefa postanowił przyrządzić swoje specjały w Międzyzdrojach. W nietypowej scenografii przygotował dania na bazie parówek. Co smacznego zaserwował?
Niecodzienna lokalizacja, ale efekty wyśmienite. Grzegorz Zawierucha na plaży w Międzyzdrojach gotował dla Oliviera Janiaka. Co mu przyrządził w tych nietypowych warunkach? Zobaczcie sami.
Dobra wiadomość dla wszystkich smakoszy. Wraz z naszymi ulubionymi kucharzami ruszamy z całkiem nowym cyklem. W te wakacje poznacie ulubione dania najlepszych kucharzy w Polsce. Zaczynamy od Grzegorza Zawieruchy i jego "comfort food" - czyli danie, które nie wymaga wiele pracy, a zachwyca smakiem. To potrawa, którą moglibyście jeść codziennie.
Lubisz twaróg, ale masz ochotę na coś ciekawszego niż ten z rzodkiewką czy szczypiorkiem? Poznaj przepisy na pasty i dipy do pieczywa, a także na kotlety twarogowe i ziemniaki pieczone z tuńczykiem.
Zaskocz domowników i przygotuj domowe wędliny. Skorzystaj z przepisów Grzegorza Zawieruchy i dowiedz się jak przygotować faszerowany boczek, galantynę z kurczaka, szynkę w glazurze miodowo-klonowej oraz chrzan do mięsa.
Jak przygotować mięso w niebanalny sposób? W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha przedstawia przepisy opracowane przez Sebastiana Olmę. Skorzystaj z pomysłów na schab pieczony w cieście francuskim ze szpinakiem, duszony w cydrze, wolno pieczony lub panierowany w parmezanie.
Z deserów lubisz najbardziej śledzie? To znak, że te przepisy są dla Ciebie. Grzegorz Zawierucha zaproponował dziś kilka ciekawych przepisów. Przygotuj: tatara ze śledzia, marynowanego w sosie salsa lub smażonego.
Ciasto francuskie - przepisy z nim są proste, bardzo smaczne i dają nieskończone pole do popisu, możne z niego przyrządzić zarówno słone smakołyki jak i słodkie łakocie. Wyczaruj pyszne dania według przepisów Grzegorza Zawieruchy.
Kaczka z granatem, kurczak z migdałami, krewetki z gruszką i awokado - poznaj proste przepisy na pyszne dania. W kuchni Dzień Dobry gotuje zwycięzca 8. edycji programu MasterChef - Grzegorz Zawierucha.