Sałatka strasburska - przepis Grzegorza Zawieruchy

Kuchnia Dzień Dobry TVN, sałatka strasburska
Sałatka strasburska - przepis Grzegorza Zawieruchy
Źródło: Mateusz Jagielski/East News
Szukasz pomysłu jaką sałatkę na Wielkanoc przygotować? W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi propozycjami podzielił się Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić sałatkę strasburską? Sprawdź prosty przepis.

Sałatka strasburska - przepis Grzegorza Zawieruchy

Składniki:

  • 3 kiełbasy strasburskie
    • garść natki pietruszki
      • 1 łyżka octu jabłkowego
        • 1 łyżka musztarda dijon
          • 3 łyżki oleju rzepakowego
            • sól i pieprz do smaku

              Sałatka strasburska - sposób wykonania

              1. Ziemniaki myjemy i gotujemy około 20 minut. Studzimy, obieramy i kroimy w większą kostkę.
                1. Kiełbasę parzymy około 3-5 minut, studzimy a następnie kroimy w cienkie plastry.
                  1. W misce mieszamy musztardę i ocet. Doprawiamy solą pieprzem a następnie wlewamy powoli olej.
                    1. Gdy już sos ładnie zemulguje dodajemy pokrojone ziemniaki, kiełbasę i pokrojoną natkę pietruszki. Dobrze mieszamy i serwujemy.

                      Zobacz także:

                      Źródło: Grzegorz Zawierucha

                      Źródło zdjęcia głównego: Mateusz Jagielski/East News

                      podziel się:

                      Pozostałe wiadomości

                      Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                      Materiał promocyjny

                      Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana