Sprawdź, jak przyrządzić wiosenne spring rolls, paluszki rybne w panierce z chleba tostowego, roladę wieprzową zawiniętą w boczek oraz zawijańce orientalne.
Parówki w sosie pomidorowym, meksykańskie hot dogi w brioche i kapusta z parówkami. Przepisów na dania z parówkami naprawdę nie brakuje - mamy dziś dla Was wyjątkowe propozycje, które z pewnością zachwycą nawet największych niejadków
W kuchni Dzień Dobry TVN glutenowy zawrót głowy. Z tej okazji Grzegorz Zawierucha zaprezentował pomysły na dania z produktami zbożowymi, idealne na śniadanie, obiad i kolację.
W kuchni Dzień Dobry kucharz Grzegorz Zawierucha przygotował wytrawny flan. Jest to popularny hiszpański deser. Sprawdź, jak przygotować flan szparagowy z pastą z czosnku niedźwiedziego. Idealnie sprawdzi się jako przekąska.
Sezon na szparagi właśnie trwa. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha przedstawił swoje przepisy na pyszne dania. Sprawdź, jak przygotować prostą i smaczną zapiekankę ze szparagami.
W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha przygotował cielęcinę ze szparagami w towarzystwie fenkuła i czosnku niedźwiedziego. To pyszne danie, które przyniesie powiew wiosny do Twojej kuchni. Sprawdź, jak je przygotować.
Sezon na szparagi trwa w najlepsze. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha prezentuje, co można z nich przygotować. Sprawdź jego autorski przepis na pyszny makaron z pesto z czosnku niedźwiedziego i szparagami.
Przedstawiamy świetny pomysł na drugie śniadanie zamiast nudnej kanapki. Naleśniki z serem feta i dipem pomidorowym to pyszny posiłek, który można wziąć do pracy lub do szkoły. Sprawdź, jak przygotował je Grzegorz Zawierucha w Dzień Dobry TVN z autorskiego przepisu.
Pomysłowe drugie śniadanie z fantazją? Koniecznie wypróbuj przepis Grzegorza Zawieruchy. W kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował, jak przygotować placuszki z komosy ryżowej z dipem jogurtowym. Warto wypróbować je w domu.
Koniec z nudnymi kanapkami. W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha przedstawił ciekawe pomysły na lunch do szkoły i pracy. Sprawdź, jak przygotować słoik rozmaitości, w sam raz na drugie śniadanie.
Nie masz pomysłu na przekąskę do pracy lub do szkoły? W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha przygotował idealne dania, które można zabrać ze sobą na drugie śniadanie. Sprawdź, jak przygotować kurczaka zawiniętego w liść sałaty.
W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha przygotował swoje nowatorskie pomysły na świąteczną sałatkę. Królową jest oczywiście jarzynowa, ale co jeśli mamy ochotę na powiew świeżości i nowe smaki na stole? W takiej sytuacji warto wypróbować przepis na świąteczną sałatkę z kurczakiem naszego kucharza. Sprawdź, jak ją zrobić.
Szukasz pomysłu jaką sałatkę na Wielkanoc przygotować? W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi propozycjami podzielił się Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić sałatkę strasburską? Sprawdź prosty przepis.
Taramasalata to popularna pasta grecka, tradycyjnie wykonywana z ikry i podawana jako przystawka. Grzegorz Zawierucha w kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował jej wegańską wersję. Sprawdź, jak przygotować pastę z grochu.
Pyszne gołąbki w wersji wegańskiej przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha. To idealne danie postne. Sprawdź, jak przygotować gołąbki z ziemniakami i kaszą gryczaną.
Na pierwszym miejscu wśród zup kuchni ukraińskiej oczywiście króluje tradycyjny barszcz ukraiński. Jest to wywar z czerwonych buraków, z dodatkiem kapusty i pokrojonych ziemniaków oraz kawałkami mięsa. Podawany z łyżką śmietany. Niekiedy dodaje się do niego również fasolę, wówczas nazywany jest "barszczem czernihowskim". Sprawdź, jak go przygotować według przepisu Grzegorza Zawieruchy.
Jak przygotować tort kijowski z kuchni ukraińskiej? Kuchnia ta swój charakter zawdzięcza wpływowi kultur obcych. Odnajdziemy w niej trochę smaków kuchni litewskiej, ormiańskiej, tatarskiej, polskiej, żydowskiej, a także dużo podobieństw do kuchni rumuńskiej i mołdawskiej.
Szukasz pomysłu na pyszny, wiosenny obiad? W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi pomysłami podzielił się Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić makaron penne primavera? Sprawdź przepis.
Grzegorz Zawierucha w kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował, jak przygotować pyszną fasolkę po bretońsku. To danie idealne na chłodniejsze dni, ale nie tylko. Zobacz, jak ją przygotować według sprawdzonego przepisu.
W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha zaprezentował, jak przygotować meksykańską zupę z guacamole. To pyszne połączenie smaku fasoli z awokado. Sprawdź, jak przygotować tę niezwykła potrawę.
Grzegorz Zawierucha w kuchni Dzień Dobry TVN przedstawił swój przepis na pastę fasoli w dwóch odsłonach. Sprawdź, jak przygotować pyszną pastę z czerwonej i białej fasoli, które idealnie sprawdzą się jako dodatek do kanapek i warzyw.
Dania z pieczarkami są smaczne i zdrowe. Kilka z nich przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha. Były to: portobello nadziewane boczkiem, portobello nadziewane serkiem i natką pietruszki, flan z pieczarkami z ricottą, a także kurczak pieczony w maśle z pieczarkami.
W Międzynarodowy Dzień Kubusia Puchatka w naszej kuchni króluje jego ulubiony przysmak, czyli miód. Pyszne dania z jego wykorzystaniem przygotowuje Grzegorz Zawierucha. Poznaj przepisy na pancake z masłem miodowym, ciasto z polewą miodowo-kolendrową, wołowinę z miodem i czosnkiem oraz pieczone warzywa w miodowej glazurze, czyli to, co misie lubią najbardziej!
Dania z cytryn są smaczne i mają wyrazisty charakter. Kilka z nich przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha. Na naszym stole pojawiło się ciasto cytrynowe, sałatka ziemniaczana z ziołowym dresingiem, spaghetti ze szpinakiem w sosie cytrynowym, a także gulasz wołowy cytrynowy z musztardowo-ziemniaczanym puree.
Szukasz pomysłu na sylwestrowe przekąski? Nie wiesz, co podać swoim dzieciakom, żeby zjadły ze smakiem? Na ratunek przybywa niezastąpiony Grzegorz Zawierucha, który w kuchni DDTVN przygotuje sylwestrowe smakołyki. Cukierki z łososia i sera żółtego, serowe rózgi lub ptak z "serowym afro", lub serduszkowy hummus z warzywami i paluchami serowymi mogą gościć na waszych stołach. Co będzie potrzebne do ich przygotowania?
W kuchni Dzień Dobry TVN gotował Grzegorz Zawierucha. Pokazał, jak przygotować świąteczne przysmaki: kolorowe laseczki, choinkowe brownie, a także ciasto drożdżowe z makiem i cynamonem.
Proste i szybkie dania, a do tego smaczne. Takie potrawy przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha. Na naszym stole pojawiły się: sałatka z cykorii, pieczarkami i serem żółtym, tarta serowa, zapiekane ziemniaki z żółtym serem, a także bułka maślana z serem i sosem holenderskim.
Wiele osób lubi smak cukinii i bakłażana, ale nie wiedzą, jak przygotować z nich smaczne i pełne aromatu dania. Okazuje się, że nie jest to trudne. Grzegorz Zawierucha przygotował przepisy na wspaniałe krokiety z cukinią i ziemniakami, moussakę oraz pieczonego bakłażana ze szpinakiem.
Skorzystaj z przepisów na sałatkę z dynią, kotleciki falafel z dipem jogurtowo-miętowym, grzybowe tapas i pasztet z indyka z sosem żurawinowo-imbirowym.