Anna Dec o macierzyństwie: "Nie lubię czytać podręczników na temat tego, jak wychowywać dzieci"

Dzień Dobry TVN Online
Anna Dec od ponad trzech lat jest szczęśliwą mamą. Prezenterka stara się poświęcać jak najwięcej czasu małej Zuzi. W rozmowie z reporterką dziendobry.tvn.pl, Darią Pacańską zdradziła swoje sposoby na wychowanie córeczki.

Anna Dec o wychowaniu córki

Pogodynka nie ukrywa, że korzysta z pomocy niani oraz, że Zuzia chodzi już do przedszkola. Jednocześnie, dla prezenterki i jej męża niezwykle ważna jest obecność w wychowaniu dziecka, więc starają się być przy córce zawsze, kiedy to możliwe.

- Dużo rozmawiamy i przyznam szczerze, że nie lubię czytać wielu poradników czy książek na temat tego, jak wychowywać dzieci, bo uważam, że dziecko jest ulepione z nas. My siebie znamy najlepiej i ta intuicja, to, że z nią rozmawiam, że traktuję ją jak naszego partnera życiowego tak naprawdę, szanuję jej zdanie, nazywam jej emocje i pozwalam jej się złościć, to po prostu u nas się sprawdza - wyznała Anna Dec.

Po przyjściu na świat Zuzi, para nie zmieniła całego swojego życia. Pozwolili, aby córeczka poznała ich styl i się w nim odnalazła.

- U nas zasadą od początku było to, żeby nie zmieniać stylu życia, tylko żeby naturalnie to dziecko wyczuło nasz rytm. Jest on bardzo elastyczny, bo pracujemy z mężem też w weekendy, czasem w święta, ale kiedy możemy, włączamy naszą córkę w te zawodowe obowiązki, zabieramy na wyjazdy. I tak sobie z nią żyjemy - podkreśla Dec.

Anna Dec - życie zawodowe i prywatne

Anna Dec prezenterką pogody w TVN Meteo została w 2013 roku. Teraz wieści pogodowe prezentuje także w TVN24, TTV i TVN. Została doceniona w europejskim konkursie na najlepszą pogodynkę Wettergipfell - zajęła pierwsze miejsce. Praca w telewizji była jej marzeniem od dziecka.

Urodziła się w 1989 roku, ma czwórkę rodzeństwa. Jej mężem jest Tomasz Dec, wspólnie wychowują córeczkę Zuzię.

Zobacz także:

Autor: Daria Pacańska

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana