Projekt Zima na Dolnym Śląsku. Łatwe przekąski dla najmłodszych
Sebastian Olma to jeden z gości, który zaprezentował swoje kulinarne umiejętności w miasteczku Projektu Zima w Czarnej Górze. Szef kuchni zaproponował dwa uniwersalne przepisy, które z pewnością skradną serca najmłodszych amatorów zdrowych przekąsek. Pierwszy z nich - grillowane roladki można przygotować w zaledwie kilka minut.
-Dzisiaj przygotujemy schab, który specjalnie porcjowaliśmy [...] W naszym Projekcie Zima skupiamy się na tym, żeby jak najlepiej karmić nasze dzieci. Mając kawałek schabu, on jest oczywiście bez antybiotyków, biorę sobie mini paróweczki, które mają 90% mięsa bez konserwantów […] Pamiętajmy, by brać najlepsze produkty – tłumaczył Sebastian Olma.
Roladki i hot-dogi, które pokochają najmłodsi
Sebastian grillował porcję mięsa, którą nadział serem wędzonym i Sokolikami, przez około 4 minuty z obu stron. Drugą atrakcyjną dla dzieci propozycją są hot-dogi, które z łatwością można przygotować w każdej kuchni. Do tradycyjnej długiej bułki warto dodać warzywa: marchewkę, ogórka lub sałatę, a całość doprawić ulubionym sosem.
- Jestem fanem hot-dogów, jak masz dzieciaki to musisz je wziąć czymś kolorowym […] Starajmy się przemycić te warzywa poza paróweczkami. Możemy je dać grillowane, możemy dodać gotowane – opowiadał kucharz.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki oraz Dzień Dobry TVN Extra znajdziesz na platformie Player.pl.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Zobacz także:
- Ziemniaczane smaki, czyli kluski śląskie, kopytka i gnocchi Grzegorza Zawieruchy
- Kuchnia od serca dla WOŚP - przepisy Andrzeja Polana
- Sekrety tradycyjnej kuchni kurpiowskiej. Jak przyrządzić ostrołęcki kugel?
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN