Gorące tematy

    Pod koniec stycznia w Raciborzu odbyły się zawody w breakingu, w których wzięło udział ponad 150 zawodników z Polski. Konkurs dość nieoczekiwanie wygrał niesamowity 11-letni junior, Alan Miczajka. Bboy Akro zgarnął tytuł Breakdance i Street Dance 2021. Umiejętności młodego adepta szkoły tańca są imponujące! Ale czy jest w stanie nauczyć podstaw breakingu naszych prowadzących?

    Urzędy Skarbowe przyjmują rozliczenia od 15 lutego. Przed złożeniem PIT za 2020 rok warto jednak sprawdzić, z których ulg podatkowych możesz skorzystać. Pozwolą one bowiem zaoszczędzić kilka, a nawet kilkaset złotych. Zapytaliśmy doradcę podatkowego Małgorzatę Samborską, co można odliczyć od podatku oraz jak pandemia wpłynęła na ulgi podatkowe.

    Matilda Salejko była zdrową i bardzo energiczną dziewczynką, dla której świat nie miał żadnych przeszkód. Jej życie się całkowicie zmieniło, gdy okazało się, że cierpi na występującą raz na milion urodzeń chorobę genetyczną, która charakteryzuje się postępującym zanikiem mięśni. Ratunkiem dla siedmiolatki jest niezwykle kosztowna terapia w Stanach Zjednoczonych. Zobacz, jak można pomóc.

    Każdego ranka studio Dzień Dobry TVN jest wypełnione pozytywną energią. Informacje z kraju i ze świata, garść przydatnych porad, ciekawi i inspirujący goście - to stałe punkty każdego wydania programu. A co czeka na naszych widzów wiosną? Na pewno nie zabraknie nowości i niespodzianek.

    Nirmal Purja w 2012 roku po raz pierwszy wspinał się w górach. Dziś mówi o nim cały świat. Nepalski wspinacz wraz z grupą Szerpów weszli na K2, ostatni szczyt do zdobycia zimą. Himalaista dokonał niemożliwego. Wszedł bez wspomagania tlenem. - Mój sukces nie był przypadkiem. Przyszedł z krwią, potem i łzami. Nikt nie wie, jak ciężko na to pracowałem - wyjawił w poruszającej rozmowie z Anią Kalczyńską.

    Tłusty czwartek rozpoczyna ostatni tydzień karnawału. To właśnie tego dnia nie ważąc na kalorie, pałaszujemy słodkie pączki z konfiturą, budyniem czy ajerkoniakiem. A czy wiesz, jaka jest ich historia? Z jakim nadzieniem serwuje się je w poszczególnych regionach Polski? O pysznej tradycji opowiedzieli w programie dziennikarka Katarzyna Bosacka oraz krytyk kulinarny Robert Makłowicz.