Makaron z krewetkami z ogórkiem i gorgonzolą - przepis Darii Ładochy
- Autor:
- DianaRyściuk
- Źródło:
- Daria Ładocha
Dzisiejszym królem kuchni Dzień Dobry TVN został ogórek. Pomysłami na najlepsze dania z jego wykorzystaniem podzieliła się Daria Ładocha. Jak zrobić makaron z krewetkami z ogórkiem i gorgonzolą? Sprawdź przepis.
Makaron z krewetkami z ogórkiem i gorgonzolą - przepis kulturalny
Składniki:
- 200 g makaronu Tagliatelle świeżego
- cebula drobno posiekana
- 3 ząbki czosnku posiekane
- 500 g rozmrożonych krewetek szarych
- 100 g gorgonzoli
- szklanka białego wina
- pęczek zielonej pietruszki
- 200 ml słodkiej śmietanki
- 100 ml kwaśnej śmietany
- łyżka masła
- sól, pieprz
- ogórek pokrojony w ćwiartki
- 2 łyżki orzechów piniowych podprażonych na suchej patelni
- skórka z cytryny
Makaron z krewetkami z ogórkiem i gorgonzolą - sposób przygotowania
- 1Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- 2Na patelni podsmaż cebulę i czosnek na maśle.
- 3Dodaj krewetki i wino, odparuj wino i dodaj śmietanę, sól, pieprz i ogórka. Następnie dodaj ser i makaron, całość wymieszaj.
- 4Dopraw skórką z cytryny, dodaj zieloną pietruszkę oraz orzechy piniowe.
Zobacz także:
Autor:Diana Ryściuk
Źródło: Daria Ładocha
Źródło zdjęcia głównego: Paweł Wodzyński/East News
Podziel się
Podziel się
- Podziel się
- Tweetnij
- Wyślij znajomemu
Polecane w Przepisy kulinarne
Pozostałe wiadomości