krewetki

    Krewetki z salsą brzoskwiniową to połączenie, które robi wrażenie. Pikantną wersję tej potrawy w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował Piotr Kucharski. Sprawdź przepis krok po kroku.

    Lato to sezon na grilla, a na tym nie powinno zabraknąć szaszłyków. W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował pyszne szaszłyki z grillowanym łososiem i krewetkami, podawane z sosem jogurtowym i świeżą sałatą. Sprawdź, jak zrobić to danie z jego przepisu i ciesz się smakiem pysznej ryby.

    Pyszna i lekka zupa z krewetkami z dodatkiem selera naciowego. To jedno z dań wiosennej, lekkiej kuchni Darii Ładochy, które pokazała w kuchni Dzień Dobry TVN. Sprawdź jej przepis i sam zrób to danie. 

    Dzisiejszym królem kuchni Dzień Dobry TVN został ogórek. Pomysłami na najlepsze dania z jego wykorzystaniem podzieliła się Daria Ładocha. Jak zrobić makaron z krewetkami z ogórkiem i gorgonzolą? Sprawdź przepis.

    W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem przygotowane zostały dania, które są nie tylko pyszne, ale również opóźniają efekty starzenia. Swoimi przepisami podzieliła się dietetyk Hanna Stolińska. Jak zrobić placki z krewetkami i zielonym groszkiem?

    W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem zagościł ananas. A to wszystko za sprawą pomysłów Matteo Brunettiego - finalisty 6. edycji MasterChefa. Jak zrobić sałatkę z ananasem i krewetki w ananasie? Sprawdź proste przepisy.

    Ananas króluje w kuchni Dzień Dobry TVN. Matteo Brunetti przyrządził ciasto odwrócone z ananasem i karmelem, sałatkę z ananasem, krewetki w ananasie, włoski plumcake ananasowy oraz ananasa grillowanego z szynką. Wypróbuj przepisy finalisty 6. edycji MasterChefa.

    W królestwie afrodyzjaków najsłodsza jest czekolada, a najbardziej znanymi są ostrygi.

    W kuchni Dzień Dobry TVN królowe mórz, czyli krewetki w roli głównej. Zobacz, jak przygotować makaron bezglutenowy, szaszłyki, sałatkę i grzanki według przepisów Piotra Kucharskiego.

    Czasem brakuje nam pomysłów, co przygotować na niedzielny obiad dla rodziny, a czasem również dla gości. Z pomocą przychodzi Janek Kuroń, który w Dzień Dobry TVN zdradził kilka przepisów na niezwykłe i zaskakujące dania. Brazylijska zupa krewetkowa, łosoś w caponacie oraz wybitna tarta tatin z morelami z pewnością zachwycą każde podniebienie.

    Makaron z krewetkami, klasyczne krewetki w sosie winnym, zupa i żółte curry z krewetkami. Proste przepisy z tymi królewskimi wysokościami przygotowała dla nas Daria Ładocha. Sprawdź, jaki jest jej sekret idealnej krewetki.

    Daniom z owocami morza trudno się oprzeć, nic dziwnego, że zyskują na popularności wśród Polaków. Spaghetti z krewetkami i pietruszkową bułką, tatar z łososia i pomidorowym consome oraz mule green curry - takie pyszności przygotowuje Grzegorz Zawierucha. Poznaj sprawdzone przepisy zwycięzcy MasterChefa.

    W ostatnich latach owoce morza stają się coraz popularniejsze. Można ich spróbować przede wszystkim w restauracji, ale są dostępne również w sklepach, bez problemu więc można zrobić je samodzielnie. Zobacz, jak jeść krewetki i jak je poprawnie przyrządzać oraz poznaj ich wartości odżywcze.

    Przekąski to oczywiście nienajważniejsza część wieczoru sylwestrowego, niemniej jednak w czasie imprezy warto wrzucić coś na ząb. Dlatego Daria Ładocha przeistoczona w jednorożca spełnia życzenia i w kuchni Dzień Dobry TVN pokazuje karnawałowe przekąski oraz napoje: bezalkoholową pinacoladę, zieloną herbatę z owocami, hummus paprykowy, krewetki z zielonym musem oraz pastę z mango i chilli.

    Jednym, tak jak Marcinowi Prokopowi, pomarańcze kojarzą się z jesienią i zimą. Innym, jak Ani Starmach - z latem. Jak wykorzystać te cudownie pomarańczowe cytrusy w kuchni? W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach, Jagoda Misztal i pomarańcze w niecodziennych odsłonach. Wypróbujcie ich przepisy na: budyń jaglany z pomarańczami, krewetki z cytrusami, kruchą tatę z pomarańczami, kandyzowaną skórkę pomarańczową, i pomarańczowe babeczki.

    Agnieszka Cygan zgłosiła swoją mamę Joannę jako swojego Mistrza Smaku w kategorii "Kocham". W naszej kuchni, wspólnie z Michelem Moranem, przygotowały swoje popisowe dania! Poznajcie ich przepisy i ... zgłaszajcie swoich Mistrzów Smaku!

    W kolejnym odcinku cyklu Ogniem i Nożem konkurowali ze sobą Dorota Gardias i Bartek Jędrzejak. Ich zadaniem było przygotowanie krewetek. Kto wygrał ten pojedynek? Kto okazał się "krwiolergikiem", a kto robił coś, czego nie powinien? Czym Bartek straszył Dorotę? Kogo zdążyli obgadać podczas gotowania? No i kto z tego pojedynku wyszedł bez włosów? :)

    W kuchni Dzień dobry TVN rządzą dziś krewetki. Piotr Kucharski przygotował je na wiele sposobów. Co powiecie na crostini z marynowanymi krewetkami i bobem, klasyczne krewetki z czosnkiem oraz pikantno-kwaśny bulion z krewetkami.

    Miód jest nie tylko pyszny, ale także zdrowy, dlatego Daria Ładocha w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała kilka propozycji dań, w których głównym składnikiem był właśnie miód. Na stole pojawiły się: grillowany lub pieczony łosoś w marynacie miodowej, sałata z orzechami, gorgonzolą i truskawkami w miodowym sosie, pieczone jabłko z nadzieniem truskawkowo-miodowym oraz krewetki w sosie tamaryndowo-miodowym z ananasem. Smacznego!

    Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN było ostrrrro! Nasi goście: Eduardo Palazuelos, jeden z najlepszych szefów kuchni w Ameryce Łacińskiej i Ernesto Malda, konsul Ambasady Meksyku w Polsce przygotowali kilka dań typowych dla kuchni meksykańskiej: guacamole, marynowany tuńczyk z sosem pico de gallo, selva mextahi i tacos z krewetkami! Pysznie!

    Krewetki słyną z niskiej kaloryczności i wysokiej zawartości białka, dlatego Mikołaj Rey udał się do Stawigudy, gdzie produkuje się je. Jak wygląda warmińska produkcja frutti di mare? Jak jednak rozpoznać dobrą krewetkę? I z czym najlepiej je podawać?

    Dziś w kuchni dowodzi dziś Daria Ładocha. Pomaga jej Ignacy Piśko, przyszły krytyk kulinarny :) Duet postanowił kulinarnie improwizować. Co z tego wynikło? Takie przysmaki jak krewetki, muffuny i nie tylko!

    W kuchni Dzień dobry TVN Monika Goździalska, uczestniczka Masterchefa, oraz Ola Ciupa przygotowały: ser kozi z migdałami i sosem z malin chilli i imbiru, tatar z łososia, vongole w sosie śmietankowym z orzeszkami pini, krewetki w pancerzach z czosnkiem, limonką i chilli. Smacznego!

    Michał Kurek, bloger, uczestnik programu Ugotowani, oraz Joanna Jabłczyńska przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN: penne z włoskimi orzechami, suszonymi pomidorami i kurczakiem, spaghetti alla norma oraz sałatkę z krewetkami i lekkimi warzywami. Smacznego!

    W kuchni Dzień Dobry Wakacje Beata Śniechowska - zwyciężczyni II edycji programu MasterChef przygotowała przepyszne dania kuchni śródziemnomorskiej: krewetki z czarnym makaronem, foccacia z morelami i rozmarynem, labraksy pieczone w cytrusowej soli i cielęcinę z szynką parmeńską i szałwią. Smacznego!

    Marietta Żukowska i Charlie Daigneault pokazali dziś jak łatwo, nie ruszając się z kuchni, przenieść się nad morze śródziemne. Lubicie cytrusy i owoce morza? Smacznego!

    Kucharz Paweł Zając chce przekonać Polaków do tego, by jedli ryby i owoce morza, bo są zdrowe, lekkie i dają nam energię. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował: kulki z krewetek, marynowaną ośmiornicę, tuńczyka w pistacjach, kalmary nadziewane małżami z sosem rakowym i przegrzebki na galaretce porzeczkowej. Co łatwiej przygotować - ośmiornicę czy krewetki? Ile trzeba gotować ośmiornicę, by była miękka? Lubicie ryby i owoce morza?

    Plastyczny, smaczny i szybki do przygotowania. Makaron można podać nie tylko jako tradycyjne kluski, ale i w postaci sałatek. W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach przygotowała: sałatkę z makaronem i kurczakiem, sałatkę z makaronem, cukinią i serem feta, sałatkę z krewetkami, papryką i pesto oraz sałatkę z łososiem i z zielonym groszkiem.

    Truskawki, krewetki, kurczak oraz koktajl z owoców. W czasie walentynkowej kolacji we dwoje nie może zabraknąć tak słodkości jak i wykwintnych smaków pieszczących nie tylko podniebienie :) Smacznego!

    Kokosowe placuszki z ananasem, kokosowe trufle, kokosowe miniserniczki, makaron z krewetkami i mlekiem kokosowym to propozycje Anny Starmach na "menu ostatkowe". Brzmi smakowicie?