Newsy

Jacek Rozenek już pracuje i pozdrawia ze szpitala!

Jecek Rozenek już intensywnie pracuje. Adrianna Biedrzyńska zamieściła filmik, na którym widać, jak aktor przygotowuje się do roli i pozdrawia swoich fanów!  Jacek Rozenek miał udar, sparaliżowaną prawą stronę ciała i problemy z mową. Jak widać, dzięki intensywnej rehabilitacji czyni ogromne postępy!

Jacek Rozenek pracuje nad rolą i pozdrawia fanów! 

Na instagramie Adrianny Biedrzyńskiej pojawił się krótki film, na którym Jacek Rozenek przygotowuje się do pracy!

Adrianna Biedrzyńska:

"Jacek POZDRAWIA ❤️❤️❤️  "

Jacek Rozenek:

Cześć, pracuję nad kolejnym odcinkiem. Dziękuję za wsparcie, do zobaczenia

Jacek Rozenek miał udar, porusza się na wózku:

Aktor trafił tam (do szpitala) w połowie maja, nie może samodzielnie się poruszać. Jego prawa część ciała jest niemalże całkowicie sparaliżowana. Udar mózgu spowodował u gwiazdora „Barw Szczęścia” również utratę mowy - informuje se.pl

Aktor znajduje się pod opieką logopedy i rehabilitantów. Czeka go dużo pracy, ale mamy nadzieję, że uda mu się wrócić do pełnej sprawności. Trzymamy kciuki!

Emilian Kamiński odwiedził go w szpitalu - jak podaje Super Express, Jacek Rozenek powoli odzyskuje mowę.

Zobacz także: Maja Sablewska pokazała zdjęcie z dzieciństwa

Jacek Rozenek zasłabł w teatrze

W kwietniu media obiegła informacja, że Jacek Rozenek zasłabł podczas spektaklu w Teatrze Kamienica. Sprawę skomentował wówczas dyrektor teatru - Emilian Kamiński:

Było trochę nerwów, ale sytuacja jest już opanowana. Jacek może wrócić do pracy, 12 kwietnia zagra kolejny spektakl

Jacek Rozenek ponownie w szpitalu

W połowie maja aktor ponownie trafił do szpitala, jak czytamy w magazynie Flesz:

Jak udało nam się ustalić, stan jest bardzo poważny. Od menedżerki aktora, Barbary Muzyki dowiedzieliśmy się, że odwołał on występy, nagrania i szkolenia, bo czeka go kilkumiesięczna rehabilitacja

Udar krwotoczny i udar niedokrwienny

Wyróżnia się udar krwotoczny (wylew) i udar niedokrwienny.

  • Udar niedokrwienny powstaje, kiedy zatyka się naczynie krwionośne doprowadzające krew do ośrodkowego układu nerwowego. Powodem zatkania mogą być: zakrzep narastający na uszkodzonej ścianie naczynia, na uszkodzonym śródbłonku i stopniowo zatykający światło albo zator, czyli oderwany zakrzep, który płynie z prądem krwi i zatyka naczynie, kiedy jest już na tyle wąsko, że nie może przemieszczać się dalej.
  • Udar krwotoczny powstaje natomiast, kiedy pęka naczynie i krew wylewa się do mózgu. Powodem może być pęknięty tętniak, malformacja tętniczo-żylna lub osłabione naczynie. Takie udary mają gorsze rokowanie.

Udary należą do chorób, które mają nagły początek, są jednak oznaki, które je zwiastują. Są to:

  • bóle głowy;
  • drętwienia kończyn;
  • niedowłady, zwłaszcza te przemijające.

Jacek Rozenek - aktor, lektor i trener biznesu

Jacek Rozenek urodził się  31 marca 1969 w Warszawie jest polskim aktorem, lektorem i trenerem biznes.

Zobacz także: Fit Lovers - czy dobrze sprawdzają się jako rodzice Korala?

Filmografia Jacka Rozenka

1994: Szczur jako funkcjonariusz UOP
1995: Ekstradycja (obsada aktorska/odc. 2)
1997–2012?: Klan jako Rafał Kozień, szef Agencji Reklamowej "JBD"
1998: Ekstradycja 3 jako policjant pilnujący Halskiego w szpitalu (odc. 8)
1999: Miodowe lata jako Jacek (odc. 38)
2000: Pół serio jako reżyser Marek
2002: Chopin. Pragnienie miłości jako Felicien Mallefille, kochanek George Sand
2002–2010: Samo Życie jako Marek Szafrański, zastępca redaktora naczelnego gazety "Samo Życie"
2003: Psie serce jako głos psa Falka
2003: Kasia i Tomek jako kelner; tylko głos (Seria II/odc. 30)
2004–2005: Na dobre i na złe jako Jan Grzywacz, ojciec Ewy
2004: Kryminalni jako Mariusz Chłopicki, chłopak Anny Szennert (odc. 8)
2005–2009: Złotopolscy jako Radosław Tulczyński, mąż Agaty
2005: Rozdroże Cafe jako Piotr Matys
2005: Pensjonat pod Różą jako Mariusz, ojciec Marcela (odc. 56 i 57)
2005: Klinika samotnych serc jako Ksawery Szulc, klient biura matrymonialnego "Serenada" (odc. 2)
2006: Ale się kręci jako dziennikarz Artur Głowara (odc. 6)
2007: Z miłości jako Edgar
2007: Mamuśki jako Kamil Najman (odc. 8)
2008: Po latach niewoli wstaje Polska... 1914 - 1918 jako Zdzisław książę Lubomirski
2008: Na kocią łapę jako wykładowca Dariusz Ząbkowski
2009: Sprawiedliwi jako Ludwik Brenson, mąż Iny (odc. 1)
2009: Popiełuszko. Wolność jest w nas jako Grzegorz Piotrowski
2009: Generał Nil jako pułkownik Józef Różański
2009: 39 i pół jako "Migdał" (odc. 34 i 37)
2009–2013: Popiełuszko. Wolność jest w nas Serial jako Grzegorz Piotrowski
2010: Na Wspólnej jako Eryk Kuśnierz (odc. 1448 i 1449)
2010: Trick jako Waldemar Konar
2010: Ojciec Mateusz jako Jakub Gold (odc. 40)
2011: Przepis na życie jako prowadzący konkurs kulinarny (odc. 11)
2011: Ludzie Chudego jako "ojciec Leopold" (odc. 23)
2011: Aida jako Miłosz Grabski (odc. 12)
2012: Trick Serial jako Waldemar Konar
od 2012: Barwy szczęścia jako Artur Chowański
2013: Prawo Agaty jako Jerzy Hartman (odc. 50)
2014: Warsaw by Night jako playboy
2014: Na krawędzi 2 jako Wiktor Kruger vel Marc Lande
2017: Ojciec Mateusz jako Marek Fornal, dyrektor sklepu "Borsuk" (odc. 222)
2019: Za marzenia jako "Tulipan" (odc. 20)


Co sądzisz o tym artykule?
52
9
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0