Co Włosi jedzą w wieczór sylwestrowy i podczas zabaw karnawałowych? W kuchni Dzień Dobry TVN przepisy na typowe włoskie dania i przekąski przedstawiła nam Cristina Catese. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN swoje popisowe przepisy na dania rybne przedstawił - Jakub Kasprzak, który zajął III miejsce w konkursie Wine&Food Noble Night w kategorii danie główne! Smacznego.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN: Piotr Kucharski i jego twarogowe wariacje. Poznajcie przepisy Piotra na: sernik z makiem i białą czekoladą, pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem, pasta z pora, pasta z migdałami i granatem. Smacznego!
Nie moda, a wiedza powinna kierować nami w wyborze diety, która powinna, przede wszystkim, wspierać nasze zdrowie. W naszej kuchni Daria Ładocha, wraz z córką, Laurą powiedziała m.in. o kształtowaniu nawyków żywieniowych, i dostosowywaniu diety do potrzeb organizmu. Wspólnie przygotowały też trzy dietetyczne posiłki: paprykową zupę z fasolą, dal z papryką i imbirem oraz deser ryżowy z orzechami, ale bez glutenu.
Czy da się przygotować za 50 złotych obiady dla całej rodziny na tydzień? Kucharz Jan Kuroń udowadnia, że to możliwe. Skorzystajcie z jego przepisów!
Z okazji Narodowego Święta Niepodległości w kuchni Dzień Dobry TVN swoje przepisy na gęsinę i rogale zaprezentowali szef kuchni - Tomasz Purol i Mistrz Polski i Świata w cukiernictwie - Paweł Mieszała. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN dania we wszystkich kolorach jesieni przygotował Piotr Kucharski! Poznajcie jego przepisy na zapiekane naleśniki, muhammarę, steccę i pomarańczowe pęczotto.
Dziś dzień zadumy i rodzinnych spotkań. W naszej kuchni Cristina Catese przygotowała obiad w stylu włoskiej mammy! Smacznego.
Halloweenowe imprezy stają się coraz bardziej popularne dlatego tez Piotr Kucharski postanowił przygotować kilka "straszliwych przekąsek", które z powodzeniem można zaserwować na takiej zabawie. Wypróbujecie jego przepisy?
Anna Włodarczyk zaprezentowała nam dziś kilka przepisów na lekko zmodyfikowane dania kuchni przedwojennej. Wiecie co to jest forszmak albo auszpik? Zobaczcie!
Ruszają poszukiwania młodego szefa kuchni. Gdzie i kiedy można się zgłaszać na castingi? O przygotowaniach do kolejnej edycji MasterChef Junior, Katarzynie Jaroszyńskiej, opowiedział juror programu Mateusz Gessler. Zgłaszajcie się! :)
W naszej kuchni Piotr Kucharski. Dziś sezonowo i wytrawnie. Zobaczcie jakie przepisy nam dziś zaprezentował! Smacznego!
Anglicy nie znają dobrze naszych specjałów, dlatego Zuza Zak – Polka, która mieszka w Wielkiej Brytanii od 8. roku życia postanowiła napisać dla nich książkę kucharską z przepisami kuchni polskiej. Zaprosiliśmy ją do Dzień Dobry TVN, aby zaprezentowała nam swój talent kulinarny. Przygotowała m.in. zupę grzybową, omlet i podpłomyki.
W ramach akcji Mistrz Smaku gościliśmy w Dzień Dobry TVN Justynę Ryngajłło-Głowacką, Jana Ryngajłło i aktorkę Darię Widawską. Przygotowali dla nas: penne z bakłażanem, wegańską fasolkę po bretońsku i tatara z suszonych pomidorów.
Zainspirowani wpisem Janusza Piechocińskiego na Twitterze na temat upodobań kulinarnych Polaków i naszego uwielbienia dla ziemniaków, postanowiliśmy zaserwować Wam dziś najlepsze przepisy Beaty Kartowicz na ziemniaczane pyzy i cepeliny. Dodatkowo, znana poznańska restauratorka przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN pampuchy, czyli wielkopolskie pyzy drożdżowe. Lubicie? Skorzystajcie z jej przepisów. Smacznego!
Agnieszka Cygan zgłosiła swoją mamę Joannę jako swojego Mistrza Smaku w kategorii "Kocham". W naszej kuchni, wspólnie z Michelem Moranem, przygotowały swoje popisowe dania! Poznajcie ich przepisy i ... zgłaszajcie swoich Mistrzów Smaku!
Patricia Kazadi zaprosiła do kuchni Dzień Dobry TVN swoją, prywatną mistrzynię smaku, czyli swoją mamę Barbarę. Wspólnie z Michelem Moranem przygotowały: tatara z polędwicy wołowej, tuńczyka z mango i zapiekaną cykorię.
Dziś, w kuchni Dzień Dobry TVN, wszystko o dyniach! Sezon dyniowy w pełni dlatego też Daria Ładocha zaproponowała nam kilka swoich ulubionych przepisów na dania z dyni! Spróbujcie: ciasteczek dyniowych, dyniowego curry i sałatki z pieczoną dynią!
Joanna Jędrzejczyk lubi jeść chociaż, jak sama mówi: "Przed walką lubię być trochę głodna, ...głodna sukcesu". Dziś, wspólnie z Filipem Turowskim zabrała nas w kulinarną podróż dookoła świata. Poznajcie przepisy na: keralskie fish moilee, tajskie czerwone curry, ceviche de camarones i pudding matcha z ciemnym syropem! Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry Wakacje gotowali dziś Adam, Renata i ... Ignacy Kszczot. Ile kalorii dziennie potrzebuje biegacz i jakie dania przygotowali dla naszych widzów? Zobaczcie?
W kuchni Dzień Dobry Wakacje: kiszka ziemniaczana, bliny, pasta śledziowa, chłodnik białostocki i buza czyli specjały kuchni podlaskiej przygotował dla nas i naszych widzów Grzegorz Chlebowicz. Smacznego!
Dziś Andrzej Polan zaproponował nam kilka dań idealnych na lato. Zobaczcie jakie smakołyki przygotował w naszej wyjazdowej kuchni, w ogrodach Pałacu Branickich w Białymstoku.
Sezon na kurki w pełni! Jan Kuroń postanowił więc wykorzystać je w kuchni Dzień Dobry Wakacje. Wypróbujcie jego przepisy na karpia z sosem kurkowym, gołąbki z kasza gryczaną i kurkami oraz kabaczki faszerowane tymiankową bryndzą z kurkami.
W kuchni Dzień Dobry Wakacje Artur Moroz pokazał nam, że pierniki pasuję nie tylko do popołudniowej herbaty! Wypróbujcie jego przepisy, które zszokowały nawet Marcina Prokopa! Jedliście kiedyś piernikowe tosty z łososiem, królika w pomidorach i piernikach albo piernikowe tiramisu? Wypróbujcie przepisy w swojej kuchni - będziecie (POZYTYWNIE!) zaskoczeni!
Do naszej kuchni zawitało dziś lato za sprawą mistrza Andrzeja Polana. Andrzej przygotował w kuchni Dzień Dobry Wakacje: ogórki zielone z miodem i serem ricotta, chleb kminkowy oraz brzoskwinie, morele i pomidory malinowe z miętą i mozarellą na ciepło. Skusicie się? Skorzystajcie z przepisów naszego kucharza. Smacznego!
Wybierając się nad polskie morze, trzeba koniecznie skosztować nadmorskich przysmaków i jeść jak najwięcej ryb. Ryszard Pilecki Robert Bochenko polecają Wam przepisy na: sałatkę z pieczonego buraka, wędzonej ryby i ogórka kołobrzeskiego, zupę grzybową z polędwicą z dorsza, troć bałtycką na salsie paprykowej, a na deser - zabaglione z truskawką. Smacznego!
Gotował m.in kopenhaskiej Nomie, na igrzyskach olimpijskich w Londynie, a Jamie Oliver dał mu jedną ze swoich restauracji! Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Damiana Wawrzyniaka, który podbija świat... polskimi przepisami!
Nad naszą kuchnią zaświeciło dziś słońce za sprawą Adriany Marczewskiej, która z podróży do Barcelony przywiozła nie tylko słońce, ale także przepisy na hiszpańskie przysmaki. Skorzystajcie z przepisów i zobaczcie, jak przygotować: Pan Con Tomate, Pimientos de Padron oraz Gazpacho. Smacznego!
Dziś w naszej kuchni przepisy na: ciastka z suszoną śliwką, sałatkę z olejem lnianym i lubczykiem oraz pierogi ruskie! Dania przygotowała Magdalena Tomaszewska-Bolałek, orientalista, badaczka kultury żywieniowej, kierownik Food Studies na Uniwersytecie SWPS oraz zdobywczyni „kulinarnego” Oskara w Chinach, dzięki której polskie smaki mają szansę zawojować świat! Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN: pomarańcza z natką pietruszki, sorbet mango marakuja, czekolada mleczna z borowikami, wanilia z palonym masłem, sorbet z truskawek, masło orzechowe wegańskie czyli letnie desery w wykonaniu mistrza lodziarskiego Pawła Petrykowskiego. Smacznego!