Pogodna kuchnia z Beskidu Śląskiego

Bartek Jędrzejak i Daria Ładocha ze swoją "Pogodną kuchnią" i food truckiem dotarli do Istebnej. Ponoć to właśnie tu swoją żonę poznał Adam Małysz. Skorzystajcie z przepisów Darii na: pasztet z soczewicy i z żurawiną podany na grillowanym chlebie z dodatkiem rukoli i wędzonego sera, białą kiełbasę pieczoną w sosie rozmarynowym z grzybami Shitake oraz sałatkę z wołowiną, mango i sosem ostrygowym. Ciekawe, jaką Bartek ma dla nas prognozę pogody? :-)

Pasztet z soczewicy i z żurawiną podany na grillowanym chlebie z dodatkiem rukoli i wędzonego sera

Składniki:

5 pasztetów z soczewicy z żurawiną

2 bochenki chleba razowego

2 opakowania rukoli

500 g wędzonego sera w plastrach

2 słoiczki żurawiny do mięs

6 ogórków małosolnych

4 pomidory malinowe

1 opakowanie majonezu

Biała kiełbasa pieczona w sosie rozmarynowym z grzybami Shitake

Składniki:

3 opakowania białej kiełbasy

rozmaryn w doniczce

oliwa z oliwek

główka czosnku

plastry boczku – 2 opakowania

1 opakowanie grzybów Shitake

3 cebule

sos sojowy

mleko kokosowe – 1 l

Sałatka z krótko smażoną wołowiną, mango i sosem ostrygowym

Składniki:

3 mango

1 opakowanie sosu ostrygowego

sałata lodowa duża

2 ogórki zielone

700 – 1 kg polędwica wołowa

500 g pomidorki koktajlowe

orzechy ziemne solone

2 x czerwona cebula

ciemne winogrona

orzechy włoskie 1 paczka

ser gorgonzola

oliwa z oliwek

Sos: oliwa z oliwek, syrop z agawy, musztarda, cytryna, sok z pomarańczy, ocet balsamiczny

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości