Biała kiełbasa, maślana szynka z indyka i galantyna drobiowa - nic tak nie smakuje w święta jak domowa, własnoręcznie robiona wędlina. To, jak ją przygotować pokazał w kuchni Dzień Dobry TVN Tomasz Grabski, miłośnik mięsiw i tradycyjnego polskiego jedzenia.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował wiele pysznych dań na Wielkanoc. Na stole pojawiły się: jajka faszerowane w garniturze, biała kiełbasa w sosie z cebuli i śmietany, schab pieczony z jajkami, chrzan wielkanocny, wiosenny sos tatarski i pascha wielkanocna.
Bartek Jędrzejak i Daria Ładocha ze swoją "Pogodną kuchnią" i food truckiem dotarli do Istebnej. Ponoć to właśnie tu swoją żonę poznał Adam Małysz. Skorzystajcie z przepisów Darii na: pasztet z soczewicy i z żurawiną podany na grillowanym chlebie z dodatkiem rukoli i wędzonego sera, białą kiełbasę pieczoną w sosie rozmarynowym z grzybami Shitake oraz sałatkę z wołowiną, mango i sosem ostrygowym. Ciekawe, jaką Bartek ma dla nas prognozę pogody? :-)