Pod czujnym okiem profesora - Andrzeja Polana, Marcin Prokop uczył się gotować. Jak poradził sobie z karpiem i sernikiem?
W kuchni dzień Dobry TVN Tomek Woźniak, Kajetan Kopciuch i Kinga Paruzel przygotowali pierogi z kapustą i grzybami, śledzia w kremie z mleczu, karpia faszerowanego oraz wigilijny barszcz czerwony. Zobacz jak zrobić Wigilię, by się nie narobić!
Karp to ryba, której na świątecznym stole nie może zabraknąć. Zdrowa, smaczna i prosta w przyrządzaniu. Jak sprawdzić, czy ten, którego chcemy kupić jest świeży? W studiu Dzień Dobry TVN Maciej Nowak zdradził, w jakiej jeszcze formie można karpia przygotować.
To po prostu smaczne dania! Jak doprawić wigilijny barszcz, by nie był za ostry, jak usmażyć karpia, by go nie spiec i wreszcie, jak zrobić kapustę z grzybami, by nie była zbyt kwaśna. W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach zdradziła nam swoje sposoby na udane wigilijne potrawy.
Chcemy Was przekonać do tego, że w Wigilię można jeść nie tylko karpia, ale także inny ryby. Alternatywą dla królującego na naszych stołach w święta karpia może być np. dorsz, śledź lub łosoś. Co przygotowała dla Was w kuchni Dzień Dobry TVN Beata Kartowicz? Sami zobaczcie!
6 stycznia to dla katolików święto Trzech Króli, zaś dla wyznawców prawosławia - Wigilia świąt Bożego Narodzenia. Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Beata i Paulina Kartowicz przygotowały tradycyjne potrawy, które już wieczorem będą królowały na stołach blisko 600-tysięcznej społeczności prawosławnej żyjącej w Polsce. W menu znajdą się m.in. : pierogi z kapustą i grzybami, zupa grzybowa, prawdziwa prawosławna kutia, śledzie z buraczkami a także karp.