Kuchnia Podlasia
Rejony Polski skrywają wiele tajemnic. Tym razem Piotr Wojtasik z kamerą Dzień Dobry TVN wybrał się na Podlasie, gdzie nie tylko zwiedził piękne zakątki miejscowości Zaborek, ale także skosztował regionalnej kuchni.
Na powitanie jeden z gospodarzy opowiedział dziennikarzowi nieco więcej o wędzeniu ryb. Następnie panie pokazały, jak marynować grzyby oraz przyrządzić rybę w occie i galuszki z kurkami.
Jesienne kuchnia na Podlasiu
Jesień to czas, gdy w naszych kuchniach goszczą nie tylko grzyby, ale także dynia. Co można z niej wyczarować? Na Podlasiu najczęściej pojawiają się zupa krem z dyni, kluski oraz pierogi dyniowe.
- To, co matka natura nam dała, my staramy się wszystko wykorzystać – podsumowała pani Alina Chilkiewicz.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Pełne odcinki zobaczysz na Player.pl.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Zobacz także:
- Co zrobić, gdy bliska osoba choruje psychicznie? "Jeżeli walczymy ze stygmatyzacją, to budujemy lepszy świat"
- Jakie drewno jest najlepsze do rzeźbienia? Skąd je brać i czym rzeźbić?
- Sprawdzenie telefonu partnera. Psycholog: "Jeśli nie mamy nic do ukrycia, to nic się nie dzieje"
Autor: Nastazja Bloch
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN