Komunijne kruche tarty z owocami - przepis Bartka Boratyna

Tarta z owocami
Tarta z owocami
Źródło: Mateusz Grochocki/East News
Wypieki na komunię to także kruche mini tarty z owocami, które znakomicie urozmaicą menu tej wyjątkowej uroczystości. W kuchni Dzień Dobry TVN najlepszymi przepisami podzielił się Bartek Boratyn.

Komunijne kruche tarty z owocami

Składniki:

  • 200 g masła,
    • 100 g cukru,
      • 300 g mąki,
        • 2 jajka,
          • 250 g serka mascarpone,
            • 200 g śmietanki 36%,
              • cukier puder do smaku,
                • wanilia,
                  • świeże maliny,
                    • świeże jeżyny,
                      • świeże truskawki.

                        Komunijne kruche tarty z owocami – sposób przygotowania

                        1. Zagniatamy ciasto kruche z podanych wyżej składników, a następnie wałkujemy i wykładamy nim foremki. Pieczemy w temp 170 st na złoty kolor.
                          1. Śmietankę ubijamy z serkiem mascarpone, dodając opcjonalnie cukier puder do smaku.
                            1. Na wystudzone mini tarty nakładamy krem mascarpone, a następnie dekorujemy ulubionymi świeżym owocami.
                              1. Możemy na spód pod krem nałożyć frużeliny owocowej, która została nam z przygotowania tortu.

                                Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

                                Zobacz także:

                                Źródło: Bartek Boratyn

                                Źródło zdjęcia głównego: Mateusz Grochocki/East News

                                podziel się:

                                Pozostałe wiadomości