"Matka" to polska restauracja położona w centrum Paryża. Na jej czele stoi utalentowany szef kuchni Piotr Korzeń. O tym, co znajdziemy w jego lokalu, kucharz opowiedział w Dzień Dobry TVN.
Mauritius to niewielka wyspa na Oceanie Indyjskim, leży po drugiej stronie równika, na wschód od Madagaskaru. To prawdziwa mieszanka kulturowa. O historii tego miejsca opowiedział nam Michał Cessanis.
Za oknem jesień, a w studiu Bartek Kieżun wyczarował nam trochę słońca, przenosząc nas smakiem do ciepłej Chorwacji. Zobaczcie, jak w domowym zaciszu ugotować, proste i smaczne dania tj. bakalar na bijelo czy słodki smokvenjak.
Gdańscy strażacy dokonali latem tego roku wyjątkowego osiągnięcia. Zdobyli najwyższy szczyt Europy. - Cała nasza czwórka kolegów ze straży jest pasjonatami górskich wyjść. Podczas służby zrodził się pomysł, żeby wejść na Mont Blanc - powiedział w Dzień Dobry TVN jeden z mężczyzn.
W tym sezonie mija 100 lat od otwarcia największej polskiej skoczni narciarskiej. Wielka Krokiew w Zakopanem to miejsce tryumfu naszych skoczków oraz historycznych wydarzeń. Co kryje się za jej fenomenem?
W pierwszy śnieżny weekend zorganizowano Targi Snow Expo, na których można dowiedzieć się wszystkiego o nartach. Jaki sprzęt warto kupić? Gdzie wybrać się na narty w tym sezonie?
Wielu z nas marzy o bajkowej, beztroskiej podróży bez ograniczeń. Taką też wyprawę udało się zaplanować i zrealizować Annie Szamrecie, która przemierzyła Norwegię konno.
Marta Klepka to ekspertka od spraw hotelarstwa. Od wielu lat zarządza jednymi z najlepszych hoteli w całej Polsce. Tylko nam zdradzi sekrety i zasady tej działalności. Czym różnią się śniadania w hotelu biznesowym a wakacyjnym? Na co zwracać uwagę?
Reporterka Irmina Somers wraz z kamerami Dzień Dobry TVN sprawdziła, jak to możliwe, że w tak odległym zakątku świata mieszkają osoby o polskim pochodzeniu?