Czterolatka wpadła do kotła z gotującą się zupą. Wiadomo już, jak doszło do wypadku

Źródło: Dzień Dobry TVN
Polscy i amerykańscy lekarze leczą poparzone dzieci
Polscy i amerykańscy lekarze leczą poparzone dzieci
Styczeń - zdrowy i silny brzuch (napisy)
Styczeń - zdrowy i silny brzuch (napisy)
Co wydłuża, a co skraca nam życie?
Co wydłuża, a co skraca nam życie?
Choroby, które dostajemy w spadku
Choroby, które dostajemy w spadku
Wynalazek Polaków ratuje życie i zdrowie dzieci
Wynalazek Polaków ratuje życie i zdrowie dzieci
Całoroczne wyzwanie Raczków: styczeń – zdrowy i silny brzuch
Całoroczne wyzwanie Raczków: styczeń – zdrowy i silny brzuch
Czy Polacy dbają o zdrowie swojej wątroby?
Czy Polacy dbają o zdrowie swojej wątroby?
Jak wiatr wpływa na zdrowie człowieka?
Jak wiatr wpływa na zdrowie człowieka?
Oleje i octy do picia – moda czy przepis na zdrowie?
Oleje i octy do picia – moda czy przepis na zdrowie?
Zdrowie zaczyna się na talerzu
Zdrowie zaczyna się na talerzu
Owoce czarnego bzu na zdrowie
Owoce czarnego bzu na zdrowie
Turbo miody na turbo zdrowie!
Turbo miody na turbo zdrowie!
Zdrowie rodziny na talerzu
Zdrowie rodziny na talerzu
Pozytywny wpływ śmiechu na zdrowie
Pozytywny wpływ śmiechu na zdrowie
Jak wiatr wpływa na nasze zdrowie i samopoczucie?
Jak wiatr wpływa na nasze zdrowie i samopoczucie?
Chodzenie na zdrowie
Chodzenie na zdrowie
Naturalne syropy na zdrowie
Naturalne syropy na zdrowie
Zespół Marfana – choroba wysokich ludzi
Zespół Marfana – choroba wysokich ludzi
Protonoterpia w leczeniu dzieci w Polsce
Protonoterpia w leczeniu dzieci w Polsce
Światowy Dzień Zdrowia Psychicznego
Światowy Dzień Zdrowia Psychicznego
Do nieszczęśliwego zdarzenia doszło w Pępowie w woj. wielkopolskim. Czterolatka wpadła do gotującej się zupy. Na miejscu szybko zjawił się śmigłowiec, który przetransportował ją do szpitala. Dziewczynka ma poparzone 40 procent powierzchni ciała. Funkcjonariusze ustalają, jak mogło dojść do tak nietypowego wypadku.

Pępowo, Wielkopolska. 4-latka wpadła do kotła z zupą

Jak informuje tvn24.pl, w piątek 15 marca w godzinach popołudniowych strażacy w Pępowie w powiecie gostyńskim otrzymali zgłoszenie o 4-letnim dziecku, które zostało poparzone gorącą zupą. Dziewczynka została odebrana śmigłowcem lotniczego pogotowia ratunkowego i przetransportowana do szpitala w Ostrowie Wielkopolskim.

- Ze zgłoszenia wynikało, że 4-letnie dziecko zostało poparzone gorącą zupą. Poparzeniu uległa część brzucha, ręce oraz nogi. Nasze działania skupiły się przede wszystkim na zabezpieczeniu miejsca lądowania śmigłowca - przekazał dyżurny stanowiska kierowania w Komedzie Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej w Gostyniu.

4-latka poparzona zupą. Jaki jest jej stan?

Policja o zdarzeniu dowiedziała się kolejnego dnia, ponieważ nikt nie zgłosił służbom, co wydarzyło się restauracji w Pępowie. Według informacji funkcjonariuszy z komendy w Gostyniu dziewczynka jest córką właściciela lokalu, w którym doszło do nieszczęśliwego wypadku.

- Z naszych ustaleń wynika, że czteroletnia dziewczynka wbiegła na teren kuchni lokalu gastronomicznego, którego właścicielem jest jej tata i wpadła do kotła z gorącą zupą, który na chwilę został odstawiony na ziemię - wyjaśniła oficer prasowa policji podkom. Monika Curyk.

Redakcja TVN24 dowiedziała się, jaki jest stan dziecka. Jak się okazuje poparzeniu uległo 40 procent powierzchni ciała dziecka, które obecnie znajduje się pod opieką lekarzy.

- Dziewczynka trafiła do nas w piątek w godzinach późnopopołudniowych. Jest w stanie średnim. To bardzo wstępny etap leczenia oparzenia. Trudno na ten moment o jakieś długoterminowe rokowania. Dziecko było przytomne - mówił w rozmowie z tvn24.pl dr Adam Stangret, rzecznik prasowy szpitala w Ostrowie Wielkopolskim.

Więcej informacji z kraju i ze świata znajdziesz na tvn24.pl.

Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

Zobacz także:

Źródło zdjęcia głównego: Alexandra Pavlova/Getty Images, ostrow24.tv

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana