Co prowadzący Dzień Dobry TVN jedzą na śniadanie? "Warto, żeby państwo znali nasze kulisy"

Co prowadzący Dzień Dobry TVN jedzą na śniadanie? Odsłaniamy kulisy programu
Co prowadzący Dzień Dobry TVN jedzą na śniadanie? Odsłaniamy kulisy programu
Źródło: Dzień Dobry TVN

Czy zastanawialiście się kiedyś, co Marcin Prokop i Dorota Wellman jedzą na śniadanie? Prowadzący Dzień Dobry TVN uchylili rąbka tajemnicy i pokazali, jak wygląda ich poranny posiłek, a także kto go dla nich przygotowuje. Sprawdźcie, co znalazło się na ich talerzach.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo.

DD_20250412_Kuchnia_Kanapki_REP
Pani Basia z kanapkami dla prowadzących DDTVN
Źródło: Dzień Dobry TVN

Śniadanie Doroty Wellman i Marcina Prokopa

Podczas wizyty w kuchni Dzień Dobry TVN Marcin Prokop i Dorota Wellman zauważyli, że na planie sobotniego programu pojawiła się pani Basia, która od lat dba nie tylko o ich przygotowanie do wejścia na antenę, ale i wyżywienie.

- Basia to jest nasza wspaniała pani, która w międzyczasie "tup, tup, tup" weszła na swoich małych nóżkach i postawiła nam samodzielnie zrobione kanapeczki - zdradził Marcin Prokop.

Jak zaznaczyła Dorota Wellman, to właśnie pani Basia sprawia, że prowadzący nie są głodni podczas trwania programu.

- Śniadanie jemy dzięki Basi. Warto, żeby państwo znali nasze kulisy - podkreśliła.

Kulinarny talent pani Basi docenił również Marcin Prokop.

- Jakby Basię puścić do "MasterChefa" czy "MasterChef Nastolatki", to by wygrała w cuglach - zażartował dziennikarz.

Śniadanie najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia?

Jak czytamy na stronie Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej, jedzenie śniadań wpływa pozytywnie na funkcjonowanie naszego organizmu, ustabilizowanie poziomu cukru we krwi oraz dobre samopoczucie w ciągu dnia. Pełnowartościowe śniadanie najlepiej spożyć do 2 godzin po wstaniu z łóżka, jako że podczas snu metabolizm naszego organizmu spowalnia. Dlatego też tak ważne jest, by rozpocząć nowy dzień posiłkiem, który go przyspieszy oraz dostarczy energii i niezbędnych składników odżywczych do prawidłowego funkcjonowania.

Według licznych badań, spożywanie śniadań wpływa na lepszą koncentrację, zapamiętywanie, zdolność uczenia się i rozwój intelektualny. Jak podaje Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej, osoby, które codziennie spożywają śniadania mają o 16% mniejsze ryzyko rozwoju nadciśnienia tętniczego, o 18% zespołu metabolicznego, 19% cukrzycy typu 2 i o 20% otyłości w porównaniu do osób jedzących śniadanie wyłącznie trzy razy w tygodniu.

Zobacz także:

Jak przekazać 1,5% na Fundację TVN? Kliknij w obraz
Jak przekazać 1,5% na Fundację TVN? Kliknij w obraz
podziel się:

Pozostałe wiadomości