Marta Klepka to ekspertka od spraw hotelarstwa. Od wielu lat zarządza jednymi z najlepszych hoteli w całej Polsce. Tylko nam zdradzi sekrety i zasady tej działalności. Czym różnią się śniadania w hotelu biznesowym a wakacyjnym? Na co zwracać uwagę?
Trzeciego listopada świętujemy Dzień Kanapki. Z tej okazji zapytaliśmy widzów Dzień Dobry TVN o ich ulubione składniki i sposoby przyrządzenia tego niezwykle popularnego dania. Okazuje się, że w tym przypadku ogranicza nas tylko wyobraźnia.
Dietetyczka kliniczna Milena Nosek szczególnie rekomenduje wysokoenergetycznie śniadania, które bazują na dobrych zbożach. Co jej zdaniem warto jeść po przebudzeniu?
W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem rządził Adrian Owsianik, znany bliżej jako Foxx Gotuje. Jest wielkim on fanem Ameryki i postanowił przybliżyć nam tajniki amerykańskiej kuchni. Przygotował dla nas kultowe dania m.in. smash burgera, klasyczne, amerykańskie skrzydełka oraz propozycje śniadań w wersji na słono i na słodko.
O tym, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia nie trzeba już nikogo, mam nadzieję, przekonywać. Powtarzane do znudzenia porzekadło potwierdzają też badania naukowe. Warto pamiętać, że ważny jest nie tylko sam fakt zjedzenia śniadania, ale także jakość posiłku.
Szukasz pomysłu na pyszne śniadanie dla dwojga? Swoimi romantycznymi propozycjami w kuchni Dzień Dobry TVN podzieliła się Martyna Chomacka. Jak zrobić naleśniki Crepes Suzette, ubijaną fetę z pieczonymi winogronami oraz fritatę z bobem, chorizo, koperkiem i serem kozim? Sprawdź przepisy.