Śniadanie - najważniejszy posiłek dnia, a może pierwszy, z którego rezygnujemy? Z badania SW Research zrealizowanego na zlecenie marki Puratos wynika, że regularne spożywanie śniadań wciąż nie jest standardem. Niemal co czwarty Polak przyznaje, że pomija pierwszy posiłek dnia. Jednocześnie rośnie świadomość dotycząca jakości produktów i składników, które trafiają na nasze stoły, czego doskonałym przykładem jest pieczywo.
Jak zrobić bulion wołowo–drobiowy, krem z buraka, z mleczkiem kokosowym i pestkami dyni, cebulową w dwóch wersjach - klasyczną oraz zapieczoną w cieście francuskim z czarnuszką, krem pomidorowy z grzankami z mozzarellą oraz kapuśniak z kiszonej kapusty i boczku?
Marta Klepka to ekspertka od spraw hotelarstwa. Od wielu lat zarządza jednymi z najlepszych hoteli w całej Polsce. Tylko nam zdradzi sekrety i zasady tej działalności. Czym różnią się śniadania w hotelu biznesowym a wakacyjnym? Na co zwracać uwagę?
Trzeciego listopada świętujemy Dzień Kanapki. Z tej okazji zapytaliśmy widzów Dzień Dobry TVN o ich ulubione składniki i sposoby przyrządzenia tego niezwykle popularnego dania. Okazuje się, że w tym przypadku ogranicza nas tylko wyobraźnia.