Za 50 tys. zł wylicytowali kolację z Magdą Gessler i jej synem. Co przygotowała restauratorka?

Uwaga! TVN
Tuż przed wyjazdem na święta Magda Gessler musiała wywiązać się z ważnego zobowiązania. Podczas ostatniego finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy prowadząca "Kuchenne rewolucje" j jej syn Tadeusz Müller wystawili na aukcję przygotowaną przez siebie kolację. Została ona wylicytowana za niemałą kwotę. Małżeństwo z Poznania zapłaciło za nią aż 50 tys. złotych. Zobacz, jakie dania znalazły się na stole.

Kolacja z Magdą Gessler na aukcji WOŚP

Kolacja przygotowana przez Magdę Gessler i jej syna Tadeusza Müllera była jedną z najważniejszych aukcji podczas ostatniego finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Licytację wygrało małżeństwo z Poznania, które zapłaciło zawrotną kwotę 50 tys. zł.

- Jestem onieśmielony, że za taką kwotę wsparliście WOŚP, a my się w jakiejś mierze do tego przyczyniliśmy - przyznał Tadeusz.

Do spotkania i konsumpcji wygranej doszło dopiero przed Bożym Narodzeniem. Powodem opóźnienia była pandemia i związane z nią ograniczenia.

- Badaliśmy gości, badaliśmy ekipę, możemy zdrowi i cali zasiadać do stołu - zapewniała Magda Gessler.

- Staramy się dorównać do tej kwoty za tę kolację, ale nie wiem czy nam wyjdzie - śmiała się restauratorka.

Okazało się, że warto było uzbroić się w cierpliwość. Co zostało zaserwowane zwycięzcom licytacji?

50 tys. zł za kolację z Magdą Gessler

Spotkanie przy stole rozpoczęło się od podziękowań.

- Za to, że wylicytowaliście, mieliście taki pomysł, wpadliście na nas i my możemy tę kolację ugotować - mówił Tadeusz Müller, restaurator, syn Magdy Gessler.

- To nasz wspólny sukces - podkreśliła zwyciężczyni licytacji. Następnie Magda Gessler wzniosła toast.

- Za dobrych ludzi z dobrymi sercami i dobrą energię - powiedziała prowadząca "Kuchenne Rewolucje".

Potem nadszedł czas na prawdziwą ucztę, na stole pojawiły się same pyszności. Zupę, bisque z homara, przygotowała Magda. Jej syn podał natomiast nutritariańską sałatę dla sportowców : z namoczonych pestek, orzechów, borówki i kolendry.

- Naprawdę sycąca, jest tutaj mnóstwo błonnika. Najważniejszy składnik tej sałaty to dressing z czerwonej kapusty z tahiną, miodem i solą z czosnkiem - wyjaśniał restaurator.

Wszystko wyglądało niezwykle kolorowo i elegancko. Z całą pewnością równie dobrze smakowało. Zwycięzcom licytacji serdecznie gratulujemy!

Finał WOŚP 2021 przeniesiony z powodu lockdownu na 31 stycznia - ogłosił szef Fundacji Jurek Owsiak. Zobacz wideo:

x-news

Zobacz też:

Autor: Luiza Bebłot

Źródło: Uwaga!TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Jak nosić pierścionki? Podpowiadamy! 
Materiał promocyjny

Jak nosić pierścionki? Podpowiadamy!