Gwiazdy

Julia Cymbaluk ma nietypową pasję. Co dziś robi zwyciężczyni "Masterchefa Junior"?

Gwiazdy

Julia Cymbaluk ma nietypową pasję. Co dziś robi zwyciężczyni "Masterchefa Junior"?

Julia Cymbaluk w 2017 r. wygrała II edycję "MasterChefa Junior". Dziś ma 14 lat. Chodzi do 8. klasy, a za chwilę rozpocznie naukę w liceum. Gotowanie nadal jest ogromną pasją nastolatki. Ale to nie jedyne, czym zajmuje się na co dzień. Reporter Dzień Dobry TVN Piotr Wojtasik odwiedził Julię w jej rodzinnym Wrocławiu. 

Julia Cymbaluk wykorzystała swoje 5 minut

Nastolatka jeszcze jakiś czas temu prowadziła warsztaty kulinarne oraz napisała książkę kulinarną dla nastolatków. Julia otwarcie mówiła, że chciałaby stworzyć dobrze zbilansowany jadłospis, który będzie świetny dla dzieci. W książce nastolatki Piotr Wojtasik zauważył mnóstwo przepisów azjatyckich. Znalazły się tam nie bez powodu. 

- Pojechałam na Bali, no i stwierdziłam, że bardzo lubię makaron, więc tam też ich spróbowałam. Poznałam różne przepisy, poszłam też w Azji na warsztaty kulinarne. Wszystko bardzo mi się spodobało, dodałam do potraw składniki, które lubię i tak powstały przepisy - powiedziała nam Julia Cymbaluk.

- Gotuję cały czas, prowadzę warsztaty, robię pokazy - dodała.

Gwiazda "MasterChefa Junior" wyznała, że to jej bliscy nauczyli ją gotować. Po części to właśnie im może zawdzięczać swój sukces.

- Umiem gotować po mamusi i po babci, od której nauczyłam się kuchni typowo polskiej i greckiej - usłyszeliśmy od Julii. 

Sportowa pasja Julii Cymbaluk

 Nastolatka od długiego czasu interesuje się akrobatyką sportową, a od niespełna dwóch lat trenuje na szarfach. Odwiedziliśmy ją na treningu.

- Na początku trenowałam trampolinę, a że potem przestałam, to chciałam ciągle być bliska tego wszystkiego, więc zaczęłam trenować szarfy - zdradziła Julia w Dzień Dobry TVN. 

"MasterChef" łączy ludzi

Okazuje się, że Julia Cymbaluk przyjaźni się z Mateuszem Zielonką, którego pamiętamy z szóstej edycji programu. Piotr Wojtasik spotkał się z nimi w sklepie mamy nastolatki, który znajduje się we Wrocławiu.

- Jestem tutaj bardzo często. To jest Wrocław - wylęgarnia talentów - powiedział Mateusz Zielonka, zwycięzca szóstej edycji programu "MasterChef".

Zobacz też:

Reporter: Piotr Wojtasik
Co sądzisz o tym artykule?
66
8
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0