Julia Cymbaluk wykorzystała swoje 5 minut
Nastolatka jeszcze jakiś czas temu prowadziła warsztaty kulinarne oraz napisała książkę kulinarną dla nastolatków. Julia otwarcie mówiła, że chciałaby stworzyć dobrze zbilansowany jadłospis, który będzie świetny dla dzieci. W książce nastolatki Piotr Wojtasik zauważył mnóstwo przepisów azjatyckich. Znalazły się tam nie bez powodu.
- Pojechałam na Bali, no i stwierdziłam, że bardzo lubię makaron, więc tam też ich spróbowałam. Poznałam różne przepisy, poszłam też w Azji na warsztaty kulinarne. Wszystko bardzo mi się spodobało, dodałam do potraw składniki, które lubię i tak powstały przepisy - powiedziała nam Julia Cymbaluk.
- Gotuję cały czas, prowadzę warsztaty, robię pokazy - dodała.
Gwiazda "MasterChefa Junior" wyznała, że to jej bliscy nauczyli ją gotować. Po części to właśnie im może zawdzięczać swój sukces.
- Umiem gotować po mamusi i po babci, od której nauczyłam się kuchni typowo polskiej i greckiej - usłyszeliśmy od Julii.
Sportowa pasja Julii Cymbaluk
Nastolatka od długiego czasu interesuje się akrobatyką sportową, a od niespełna dwóch lat trenuje na szarfach. Odwiedziliśmy ją na treningu.
- Na początku trenowałam trampolinę, a że potem przestałam, to chciałam ciągle być bliska tego wszystkiego, więc zaczęłam trenować szarfy - zdradziła Julia w Dzień Dobry TVN.
"MasterChef" łączy ludzi
Okazuje się, że Julia Cymbaluk przyjaźni się z Mateuszem Zielonką , którego pamiętamy z szóstej edycji programu. Piotr Wojtasik spotkał się z nimi w sklepie mamy nastolatki, który znajduje się we Wrocławiu.
- Jestem tutaj bardzo często. To jest Wrocław - wylęgarnia talentów - powiedział Mateusz Zielonka, zwycięzca szóstej edycji programu "MasterChef".
Zobacz też:
- Jak nauczyć się gotować? Porady dla początkujących
- Gotujemy szybki obiad. Poznaj proste przepisy na pyszne dania
- Jaka kuchnia elektryczna jest najlepsza? Kuchenka elektryczna dwupalnikowa czy jednopalnikowa - którą wybrać?
Autor: Oskar Netkowski
Reporter: Piotr Wojtasik