MasterChef Junior

    MasterChef Junior

    Przepisy szefów kuchni znanych z programu "MasterChef Junior" cieszą się niesłabnącą popularnością. Nic dziwnego – kreatywoność młodych kucharzy potrafi zaskakiwać i inspirować. Jakie dania zdecydowali się przygotować Kuba Jaworski i Lena Góra? Czas na kieszonki z kurczaka i zaskakujący deser z batonikami Magija.

    Mazurek wielkanocny - jak go przygotować? W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach wraz z Tosią Kozyrą i Leną Walewską z MasterChef Junior przygotowały świąteczne ciasta. Który przepis podoba się Wam najbardziej? Jaki powinien być mazurek zdaniem EuGeniusa? Zobaczcie!

    Wielki finał szóstej edycji "MasterChef Junior" za nami. O tytuł najlepiej gotującego dziecka w Polsce walczyła trójka finalistów: Jagoda Łaganowska, Kazik Józefowicz oraz Staś Zawłocki. Młodociani kucharze przyrządzili przystawkę, danie główne oraz deser. Serce jury skradła Jagoda, która zwyciężyła tę edycję show.

    MasterChef Junior to program uwielbiany przez młodych widzów. 7 marca zostanie wyemitowana w TVN jego szósta edycja. Drzwi do świata kulinarnych przygód otworzą się dla siedemnastu szczęśliwców, których umiejętności ocenią: Ania Starmach, Michel Moran i Mateusz Gessler. W piekielnie trudnych konkurencjach wsparciem dla zawodników będą z kolei: Roksana Węgiel, Robert Makłowicz oraz Przemysław Klima. W "MasterChef Junior" nawet dorosły może poczuć się jak dziecko!

    Mazurki wielkanocne to jeden z obowiązkowych deserów na święta wielkanocne. W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach wraz ze swoimi pomocnikami z MasterChef Junior przygotowała mazurki. Wyobrażacie sobie wielkanocny stół bez mazurka? My też nie! Zobaczcie, mazurki w wykonaniu Ani, Gabrysi i Norberta. Co powiecie na mazurka z białą czekoladą i wiśniami, mazurka czekoladowo-śliwkowego oraz mazurka cytrynowego?

    Julka Cymbaluk to zwyciężczyni drugiej edycji MasterChef Junior. Dziennikarce Dzień Dobry TVN Katarzynie Olubińskiej pokazała, jak przygotować koktajl na bazie kawy.

    Kawa mrożona jest pyszna, dobrze smakuje zwłaszcza latem. Jak ją przygotować w niekonwencjonalny sposób, czyli za pomocą "sztuczek" kuchni molekularnej? O tym mówił zwycięzca 3. edycji MasterChefa Juniora Bartek Kwiecień.