MasterChef Junior

    MasterChef Junior

    Wielki finał szóstej edycji "MasterChef Junior" za nami. O tytuł najlepiej gotującego dziecka w Polsce walczyła trójka finalistów: Jagoda Łaganowska, Kazik Józefowicz oraz Staś Zawłocki. Młodociani kucharze przyrządzili przystawkę, danie główne oraz deser. Serce jury skradła Jagoda, która zwyciężyła tę edycję show.

    MasterChef Junior to program uwielbiany przez młodych widzów. 7 marca zostanie wyemitowana w TVN jego szósta edycja. Drzwi do świata kulinarnych przygód otworzą się dla siedemnastu szczęśliwców, których umiejętności ocenią: Ania Starmach, Michel Moran i Mateusz Gessler. W piekielnie trudnych konkurencjach wsparciem dla zawodników będą z kolei: Roksana Węgiel, Robert Makłowicz oraz Przemysław Klima. W "MasterChef Junior" nawet dorosły może poczuć się jak dziecko!

    Mazurek wielkanocny - jak go przygotować? W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach wraz z Tosią Kozyrą i Leną Walewską z MasterChef Junior przygotowały świąteczne ciasta. Który przepis podoba się Wam najbardziej? Jaki powinien być mazurek zdaniem EuGeniusa? Zobaczcie!

    Mazurki wielkanocne to jeden z obowiązkowych deserów na święta wielkanocne. W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach wraz ze swoimi pomocnikami z MasterChef Junior przygotowała mazurki. Wyobrażacie sobie wielkanocny stół bez mazurka? My też nie! Zobaczcie, mazurki w wykonaniu Ani, Gabrysi i Norberta. Co powiecie na mazurka z białą czekoladą i wiśniami, mazurka czekoladowo-śliwkowego oraz mazurka cytrynowego?

    Julka Cymbaluk to zwyciężczyni drugiej edycji MasterChef Junior. Dziennikarce Dzień Dobry TVN Katarzynie Olubińskiej pokazała, jak przygotować koktajl na bazie kawy.

    Kawa mrożona jest pyszna, dobrze smakuje zwłaszcza latem. Jak ją przygotować w niekonwencjonalny sposób, czyli za pomocą "sztuczek" kuchni molekularnej? O tym mówił zwycięzca 3. edycji MasterChefa Juniora Bartek Kwiecień.

    Zwycięzcą 3. edycji programu MasterChef Junior został Bartosz Kwiecień. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował dla nas jajko z kawiorem. W studiu towarzyszył mu Mateusz Zielonka – triumfator 6. edycji MasterChefa dla dorosłych.

    Sezon na szparagi uważamy za otwarty. W kuchni Dzień Dobry TVN Mikołaj Rey wraz ze swoimi pomocnikami z programu "MasterChef Junior" przygotowali dania bazujące na tym wiosennym warzywie. Na naszym stole pojawiły się takie dania jak: Krem z białych szparagów, zielone szparagi z grilla w papilocie, szparagi z sosem mousseline i szparagi z sosem holenderskim i jajkiem w koszulce. Lubicie szparagi?

    W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy uczestników MasterChef Junior: Mateusza Guncela, Anastazję Czyż i Stanisława Baumillera. Przygotowali dla nas pyszne dania, które idealnie nadają się na majówkę.

    W kuchni Dzień Dobry TVN uczestnicy programu MasterChef Junior Pola Hirsch, Maja Tokarska i Kuba Ożóg oraz jurorka Anna Starmach przygotowali pyszne ciasteczka. Palce lizać!

    Dzisiaj rusza trzecia edycja MasterChefa Juniora. Jaka atmosfera panowała na planie programu? Zapytaliśmy o to jurorów programu Annę Starmach i Mateusza Gesslera. Obok nich usiadły zwyciężczynie dwóch pierwszych edycji: Natalia Paździor i Julia Cymbaluk. Nadal gotują? Co zrobiły z nagrodą pieniężną? Co chcą robić, kiedy dorosną?

    Sara urodziła się z wadą genetyczną, która objawia się dysmorfią twarzy, zaburzeniami wzrostu kończyn górnych i dolnych oraz dużą głową. Kończyny Sary każdego roku są wydłużane. Po każdym wydłużaniu kończyn dziewczynka przechodzi rehabilitację. Dziesięciolatka, gdy dorośnie, chce być lekarzem i pomagać innym. Bardzo lubi też gotować, a jej ulubionym programem jest "MasterChef Junior". Uczestnicy tego programu przygotowali dla niej niespodziankę.

    Ruszają poszukiwania młodego szefa kuchni. Gdzie i kiedy można się zgłaszać na castingi? O przygotowaniach do kolejnej edycji MasterChef Junior, Katarzynie Jaroszyńskiej, opowiedział juror programu Mateusz Gessler. Zgłaszajcie się! :)

    W kuchni Dzień Dobry TVN Zosia Zaborowska, która zajęła 2. miejsce w MasterChef Junior, wspólnie z Charlesem Daigneault, przygotowała swoje popisowe dania: tatar z łososia, ciastka czekoladowo-miętowe z sosem malinowym i pierogi z kaczką, majerankiem, czerwonym winem oraz jabłkami. Polecamy!

    W kuchni Dzień Dobry TVN zwyciężczyni MasterChefa Junior, Julia Cymbaluk, podzieliła się przepisem na swoje popisowe danie: raki na tronie. Młoda kucharka, z pomocą Anny Starmach przygotowała również polędwiczki z purée kasztanowym, szparagami i czarną soczewicą oraz figi z kremem migdałowym na sosie truskawkowym i pokruszonymi ciasteczkami. Skorzystajcie z jej przepisów!