„Vege” kurczak w bułce Pita - danie które przypadnie do gustu mięsożercom i roślinożercom

Grzegorz Zawierucha
Grzegorz Zawierucha w kuchni Dzień Dobry TVN
Źródło: Karolina Kalatzi/Dzień Dobry TVN
W kuchni Dzień Dobry TVN rządzi kurczak - Grzegorz Zawierucha pokazał fenomenalne sposoby przygotowania kurczaka. Sprawdź, jak przygotować wersję wegańską kurczaka w bułce pita i ciesz się pysznym obiadem.

„Vege” kurczak w bułce Pita - przepis krok po kroku

Składniki:

  • 250 g roślinnego kurczaka
    • 2 bułki pita
      • pomidor
        • kilka liści sałaty
          • łyżka oleju
            • 2 łyżki papryczki jalapeno z zalewy

              Składniki na sos:

              • jogurt grecki 250 g
                • ząbek czosnku
                  • łyżka sosu sriracha
                    • łyżka worchester
                      • sól i pieprz do smaku

                        Sposób przygotowania „Vege” kurczaka w bułce Pita

                        1. Na patelni z dodatkiem oleju smażymy roślinnego kurczaka według instrukcji na opakowaniu.
                          1. Bułeczki pita odgrzewamy w piekarniku.
                            1. Składniki sosu mieszamy ze sobą. Napełniamy bułki kilkoma kawałkami roślinnego kurczaka.
                              1. Dodajemy pomidory, papryczkę jalapeno, liście sałaty.
                                1. Całość polewamy sosem.

                                  Zobacz także:

                                  Autor: Teofila Siewko

                                  Źródło: Grzegorz Zawierucha

                                  Źródło zdjęcia głównego: Karolina Kalatzi/Dzień Dobry TVN

                                  podziel się:

                                  Pozostałe wiadomości