Szpitalne jedzenie - czy faktycznie jest złe?
W szpitalu im. Franciszka Raszei kierowniczką działu żywienia jest Arleta Nowicka. W załodze ma m.in. Ewę Głowacz, która gotuje tam od 40 lat i jak twierdzi, będzie się tym zajmować, dopóki pozwoli jej zdrowie. Praca nie jest łatwa, ale zadowolenie pacjentów wynagradza trud załogi.
- Najlepszy komplement był taki, że pani, która zastanawiała się, czy rodzić u nas, czy gdzie indziej zobaczyła zdjęcia naszych posiłków w Internecie i przyszła do nas - powiedziała jedna z pracownic kuchni.
Zadowolenie wyraziła także inna z pacjentek szpitala. Nie miała wątpliwości, że dzięki wydawanym posiłkom, czuje się jak u siebie.
- To jedzenie przypomina dom, niż dawny szpital. Smak zastępuje dom - stwierdziła.
Mikołaj Rey gotuje w szpitalu
Mikołaj Rey postanowił dołączyć do kuchennej załogi. Mielił mięso, szatkował warzywa, w tym cukinię, czerwoną kapustę i seler. Jakie dania z nich powstały? Czy smakowały pacjentom? Sprawdzisz to w naszym materiale.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Zobacz program na platformie VOD.pl. Wszystkie odcinki oraz Dzień Dobry TVN Extra znajdziesz też na Player.pl.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Zobacz także:
- Testujemy lifehacki z sieci. Jak w sprytny sposób obrać mandarynkę?
- Ten owoc jest dla nas najzdrowszy. Koniecznie włącz go do diety
- Smak czekolady i ananasa, konsystencja masła. Owoce, w których istnienie trudno uwierzyć
Autor: Oskar Netkowski
Reporter: Radosław Męczykalski