Domowe słodycze z ziemniaków? To możliwe! W kuchni Dzień Dobry TVN Beata Kartowicz przygotowała ziemniaczane marcepanki. Sprawdź, jak je przygotować.
Marcepanki z ziemniaków - przepis krok po kroku
Składniki:
- 0,5 kg ziemniaków
- 150 g cukru pudru
- olejek migdałowy
- kakao
- sól
Przepisy Grzegorza Zawieruchy
wideo 2/3
Sposób przygotowania
- 1Ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie, przecisnąć przez praskę i szybko dodawać cukier puder, olejek migdałowy.
- 2Wyrabiać do momentu, kiedy masa będzie dość twarda.
- 3Włożyć masę do lodówki.
- 4Po godzinie formować kuleczki i obtaczać w kakao. Smacznego.
Zobacz także:
Źródło: Beata Kartowicz
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN