Marcepanki z ziemniaków - przepis na słodycze z kartofli

Autor:
Teofila
Siewko
Źródło:
Beata Kartowicz
Ziemniaczana kuchnia Beaty Kartowicz

Domowe słodycze z ziemniaków? To możliwe! W kuchni Dzień Dobry TVN Beata Kartowicz przygotowała ziemniaczane marcepanki. Sprawdź, jak je przygotować.

Marcepanki z ziemniaków - przepis krok po kroku

Składniki:

  • 0,5 kg ziemniaków
  • 150 g cukru pudru
  • olejek migdałowy
  • kakao
  • sól

Przepisy Grzegorza Zawieruchy

Orzechy w roli głównej w kuchni Grzegorza Zawieruchy
Orzechy w roli głównej w kuchni Grzegorza Zawieruchy
wideo 2/3

Sposób przygotowania

  1. 1Ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie, przecisnąć przez praskę i szybko dodawać cukier puder, olejek migdałowy.
  2. 2Wyrabiać do momentu, kiedy masa będzie dość twarda.
  3. 3Włożyć masę do lodówki.
  4. 4Po godzinie formować kuleczki i obtaczać w kakao. Smacznego.

Zobacz także:

Autor:Teofila Siewko

Źródło: Beata Kartowicz

Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN

Pozostałe wiadomości