Marcepanki z ziemniaków - przepis na słodycze z kartofli

Ziemniaczana kuchnia Beaty Kartowicz
Źródło: Dzień Dobry TVN
Domowe słodycze z ziemniaków? To możliwe! W kuchni Dzień Dobry TVN Beata Kartowicz przygotowała ziemniaczane marcepanki. Sprawdź, jak je przygotować.

Marcepanki z ziemniaków - przepis krok po kroku

Składniki:

  • 0,5 kg ziemniaków
    • 150 g cukru pudru
      • olejek migdałowy
        • kakao
          • sól

            Przepisy Grzegorza Zawieruchy

            Źródło: Dzień Dobry TVN
            Kluski w każdej postaci
            Kluski w każdej postaci
            Garnek pełen pyszności
            Garnek pełen pyszności
            Pistacjowy zawrót głowy
            Pistacjowy zawrót głowy
            Orzechy w roli głównej w kuchni Grzegorza Zawieruchy
            Orzechy w roli głównej w kuchni Grzegorza Zawieruchy
            Męska kuchnia na zdrowie
            Męska kuchnia na zdrowie
            Świąteczna zawierucha
            Świąteczna zawierucha

            Sposób przygotowania

            1. Ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie, przecisnąć przez praskę i szybko dodawać cukier puder, olejek migdałowy.
              1. Wyrabiać do momentu, kiedy masa będzie dość twarda.
                1. Włożyć masę do lodówki.
                  1. Po godzinie formować kuleczki i obtaczać w kakao. Smacznego.

                    Zobacz także:

                    Autor: Teofila Siewko

                    Źródło: Beata Kartowicz

                    Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN

                    podziel się:

                    Pozostałe wiadomości