Ostrzeżenie GIS. Bakteria salmonelli w popularnych słodyczach

zakupy, sklep
Tom Werner/Getty Images
GIS wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności. W pochodzącej z Turcji chałwie z pistacjami wykryto bakterie salmonelli. Jeżeli ją kupiliście - pod żadnym pozorem jej nie spożywajcie.
GIS ostrzega przed wadliwym produktem

Ostrzeżenie dotyczy chałwy z pistacjami pn.: TAHIN HELVA HALVA, FISTIKLI / PISTACHIO marki: KOSKA 1907, 200 g.

- Główny Inspektor Sanitarny został poinformowany poprzez System Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Żywności i Paszach (RASFF) o prowadzonym przez niemiecką firmę Kervan GmbH Berlin wycofaniu określonej poniżej partii chałwy ze względu na stwierdzenie obecności bakterii Salmonella spp. - czytamy w komunikacie.

Spożywanie produktu, w którym wykryto bakterie salmonelli może skutkować zatruciem pokarmowym.

Producent chałwy podjął decyzję o wycofaniu niebezpiecznej partii produktu. 

Dokładne dane partii, zawarte w komunikacie GIS:

Numer kodu kreskowego: 8 6907 10 009442

Numer partii: 212-300F/20

Najlepiej spożyć przed 26.10.2022

Dystrybutor: Kervan GmbH Flohrstr.26 Berlin 13507

Kraj pochodzenia: Turcja

Zobacz także:

Autor: Michalina Kobla

Źródło: GIS

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana