Dzień Dobry Extra

MasterChef Junior. Młodzi kucharze ruszają do boju po raz czwarty

Przed nami czwarta edycja MasterChefa Juniora. Jakie zadania czekają na młodych kucharzy? W Dzień Dobry TVN gościliśmy jurorów programu: Anię Starmach, Mateusza Gesslera i Michela Morana. Obok ich na naszych kanapach usiedli także: Julka Cymbaluk,  Bartek Kwiecień oraz Natalia Paździor. Co słuchać u laureatów poprzednich sezonów? Ile mieli lat, kiedy zainteresowali się gotowaniem?

Co nas czeka w 4. edycji programu MasterChef Junior?

Kuchnia MasterChefa Juniora ponownie otwiera się na kulinarne doznania! Aż 40 utalentowanych młodych kucharzy już po raz czwarty stawi czoło wyzwaniom przygotowanym przez jurorów: Annę Starmach, Mateusza Gesslera i Michela Morana. Choć mają nie więcej niż 13 lat, swoimi umiejętnościami potrafią zaskoczyć niejednego dorosłego. Kto zostanie czwartym polskim MasterChefem Juniorem?

Na młodych kucharzy czekają liczne zadania, które pozwolą wykazać się kreatywnością i wyczuciem smaku. Pierogi, tarty, owoce morza, czy wyszukane lunch boxy to tylko niektóre z nowych konkurencji.

Zobacz także:

Pancakes zwyciężczyni MasterChefa Juniora

Popisowe danie zwyciężczyni MasterChefa Junior: raki na tronie

W kuchni DDTVN: dwóch mistrzów gotowania

Tegoroczna edycja najpopularniejszego kulinarnego show będzie obfitować także w liczne wizyty gości specjalnych! Młodych kucharzy odwiedzi Robert Makłowicz, który sprawdzi, jak uczestnicy radzą sobie z regionalnymi potrawami. W kuchni MasterChefa zjawi się też królowa polskiej kuchni, czyli Magda Gessler. Restauratorka oceni wykwintne śniadania przygotowane specjalnie na jej przyjazd, a będzie je jeść w wielkim królewskim łożu! Po raz pierwszy w historii programu MasterChef Junior uczestnicy zmierzą się też z daniem posiadacza gwiazdki Michelina Andrea Camastry. Na planie pojawią się także laureaci dorosłego MasterChefa. Ola Nguyen zweryfikuje, jak kucharze radzą sobie z azjatyckimi produktami, zaś Dominika Wójciak podzieli się swoim przepisem na smażone lody. Mateusz Zielonka sprawdzi, co dzieci przygotują z jajek strusia. Prawdziwym wyzwaniem okaże się konkurencja drużynowa, w której zadaniem będzie przygotowanie menu degustacyjnego dla klientów restauracji. Wśród nich znajdzie się finałowa czternastka siódmej odsłony MasterChefa oraz finaliści szóstej edycji show.

Statuetka, czek na 15 tysięcy złotych i wakacje marzeń trafią tylko do jednego z młodych kucharzy.

Laureaci MasterChefa Juniora

Dotychczasowymi zwycięzcami programu są:

  • pierwszy sezon - Natalia Paździor,
  • drugi sezon - Julia Cymbaluk,
  • trzeci sezon - Bartosz Kwiecień.

Co sądzisz o tym artykule?
1
0
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0