Kojarzy się z ciszą, spokojem i malowniczymi widokami. A Podlasie to także niezwykłe kulinarne tradycje. Piotr Wojtasik odwiedził ten wyjątkowy region Polski i poznał tamtejsze bożonarodzeniowe potrawy.
Wspólne gotowanie to najlepsza zabawa. Poznaj proste przepisy na dania, które przygotujesz razem z dzieckiem, a ich smak zachwyci każdego niejadka.
W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese i jej przepisy na dania kuchni toskańskiej. Zapachniało wakacjami! Polecamy.
Jaglanka z owocami, grzanki z wątróbką i agrestem, ciasto z owocami czy polenta z letnimi warzywami? Która śniadaniowa propozycje Piotra Kucharskiego najbardziej odpowiada waszym gustom? Skorzystajcie z jego przepisów!
W wakacje w kuchni powinniśmy wykorzystywać sezonowe warzywa i owoce. Tym razem Jasiek Kuroń postanowił zaproponować nam kilka przepisów bazujących na pomidorach. Zobaczcie jakie dania przygotował w kuchni Dzień Dobry Wakacje.
W naszej kuchni Tomasz Jakubiak wraz z siostrą Joanną zaprezentowali przepisy z którymi bez problemu poradzi sobie.... każdy tata :D
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dziś Sylwią Majcher dziennikarkę TVN24. Poznajcie jej przepisy, które pozwolą wykorzystać w kuchni to, co często ląduje w koszu! Zobaczcie jak zrobić: pesto z natki marchewki, chipsy z obierków marchewki, sałatka z młodej kapusty z truskawkami i szypułkami, capuccino z obierków i końcówek szparagów i placki z głąba kapusty. SMACZNEGO!
Temperatury mamy prawdziwie śródziemnomorskie, dlatego też w naszej kuchni Matteo Brunetti, finalista VI sezonu MasterChef , przygotował dania sycylijskie. Poznajcie jego przepisy na: polpettine di tonno, pasta alla norma i paste di mandorla siciliane!
Daria Ładocha: "Grill to bardzo dobry moment, żeby zacieśniać więzi, ale żeby to się udało, to nie możemy stać bardzo długo w kuchni, żeby mieć czas na to piknikowanie". Dlatego dziś Daria zaproponowała smaczne dania, które nie wymagają wielogodzinnych przygotowań.
W naszej kuchni: Katarzyna Błażejewska-Stuhr, dietetyk i psychodietetyk, pokazała nam jak prawidłowo kształtować nawyki żywieniowe naszej rodziny. Jak przekonać dzieci do "zielenieny"? O tym, że prawidłowa dieta zaczyna się już od zakupów opowiedział nam Maciej Stuhr. Dowiedzieliśmy się też, dlaczego w tym roku, w ich domu, nie było bigosu na święta :)
W naszej kuchni Samar Khanafer - finalistka MasterChefa przedstawiła nam kilka przepisów na karnawałowe przekąski w orientalnym stylu. Smacznego!
Piotr Kucharski i jego kuchnia dla przejedzonych po Świętach i sylwestrze. Zobaczcie, jakie potrawy można zrobić z poświątecznych resztek. Te smaczne i zdrowe dania przygotujecie bardzo szybko.
Co Włosi jedzą w wieczór sylwestrowy i podczas zabaw karnawałowych? W kuchni Dzień Dobry TVN przepisy na typowe włoskie dania i przekąski przedstawiła nam Cristina Catese. Smacznego!
Co modelka wie o gotowaniu? W kuchni Dzień Dobry TVN kilka przepisów na zdrowe, smaczne, szybkie i rozgrzewające dania zaprezentowała Agnieszka Maciąg. Jak Wam się podobają jej propozycje?
Co to jest "miska Buddy" i jak ją przygotować? W kuchni Dzień Dobry TVN rządził dziś - Michał Kurek – bloger kulinarny i szef kuchni.
2017 jest rokiem Fridy Kahlo w Polsce. W naszej kuchni dania inspirowane przepisami Fridy i Diego Rivery zaprezentowała nam szefowa kuchni Ambasady Meksyku - Pamela Montellano.
Dziś, w kuchni Dzień Dobry TVN, wszystko o dyniach! Sezon dyniowy w pełni dlatego też Daria Ładocha zaproponowała nam kilka swoich ulubionych przepisów na dania z dyni! Spróbujcie: ciasteczek dyniowych, dyniowego curry i sałatki z pieczoną dynią!
W kuchni Dzień Dobry Wakacje: kiszka ziemniaczana, bliny, pasta śledziowa, chłodnik białostocki i buza czyli specjały kuchni podlaskiej przygotował dla nas i naszych widzów Grzegorz Chlebowicz. Smacznego!
Marzysz o tym, by schudnąć, ale słabość do słodyczy zawsze bierze górę? Być może zdrowe jedzenie jest wbrew twojej naturze? Hiszpańscy naukowcy odkryli zależność między genami a naszymi ulubionymi potrawami. Dziennikarz Robert Stockinger rozmawiał na ten temat przez skype z Silvią Berciano, współautorką badań.
Dziś w naszej kuchni zrobiło się patriotycznie. A wszystko za sprawą Mikołaja Reya, który postanowił kulinarnie uczcić Święto Konstytucji 3 maja. Mikołaj przygotował potrawy w kolorze biało-czerwonym. Skorzystajcie z jego przepisów i sami przygotujcie: sałatkę z kopru włoskiego i truskawek, panna cottę z kalafiorem serem korycińskim i sosem pomidorowo-paprykowym, krwawego łososia z grilla oraz deser z ricotty i czereśni. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN: Ewelina, Mariusz, Lena i Maja Szkutnik, czyli autorzy rodzinnego bloga kulinarnego. Co spowodowało, że postanowili się dzielić swoją kuchenną pasją z internautami? Specjalnie dla naszych widzów przygotowali kilka propozycji dań wielkanocnych. Smacznego!
Co jeść by cieszyć się długim i zdrowym życiem? W studiu Dzień Dobry TVN opowiedziały nam o tym dr Lucilla Titta, specjalistka w dziedzinie żywienia i koordynatorka projektu SmartFood w Europejskim Instytucie Onkologicznym w Mediolanie oraz dziennikarka Eliana Liotta - autorki książki "Dieta Smartfood".
Homnath Sapkota pochodzi z Nepalu. W Polsce mieszka i gotuje już od 20 lat: "Tam zawsze jest wojna, dlatego jestem w Polsce. Jest cicho, spokojne, a ludzie są mili". Mikołaj Rey wybrał się do jego restauracji, żeby spróbować jak smakuje Nepal.
W naszej kuchni - Nicole Just - wnuczka rzeźnika, która została weganką. Jak rodzina zareagowała na jej decyzję? Okazuje się, że kuchnia wegańska zaczęła smakować nawet Marcinowi Mellerowi: "Mięsko trzeba trzasnąć czasami ale coraz bardziej zaczynam rozumieć bezmięsnych". Lubicie wegańskie dania?
Styl klasyczny, skandynawski czy glamour? Która wersja wigilijnego stołu podoba się Wam najbardziej? Gościem Katarzyny Jaroszyńskiej, w TVN Cafe, była stylistka - Elżbieta Lepianka.
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha złamała stereotypy dotyczące produktów, które powinniśmy jeść w okresie jesienno-zimowym. Czy chleb może być rozgrzewający?
W kuchni Dzień Dobry TVN Paulina Stępień i Tamara Arciuch przygotowały kilka dań idealnych na jesienną chandrę! Zobaczcie przepisy na makaron z indykiem i grzybami, makaron z boczkiem i cukinią oraz makaron kokardki na słodko z karmelizowaną dynią.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN było ostrrrro! Nasi goście: Eduardo Palazuelos, jeden z najlepszych szefów kuchni w Ameryce Łacińskiej i Ernesto Malda, konsul Ambasady Meksyku w Polsce przygotowali kilka dań typowych dla kuchni meksykańskiej: guacamole, marynowany tuńczyk z sosem pico de gallo, selva mextahi i tacos z krewetkami! Pysznie!
Dziś w Dzień Dobry TVN: Basia Ritz i tradycyjna kuchnia kaszubska czyli m.in. grzyby, ryby, miód i sery! Laureatka pierwszej polskiej edycji MasterChef przygotowała: carpaccio z buraków z truskawkami i kozim twarożkiem, buraki zapiekane z gruszką, miodem, kozim serem i tymiankiem i smażony filet z troci na kluseczkach dyniowych z ragout z grzybów z suszoną śliwką. Smacznego!
Beż żurku nie ma Wielkanocy. Dlatego tym razem nasz smakosz Mikołaj Rey, wybrał się w podróż, w poszukiwaniu perfekcyjnego smaku zupy przyrządzanej na zakwasie. Zawędrował aż do Myszyńca. Spotkał sie tam ze Stefanią Prusaczyk, która specjalnie dla Dzień Dobry TVN przygotowała żurek według tradycyjnej receptury. W czym twki wyjatkowość zabielanej zupy? Jak rozpoznać dobry zakwas? Dlaczego żurek gotuje się na dwóch rodzajach kiełbas i czym go doprawić?