Kurczak z kozieradką
Składniki:
1 łyżeczka imbiru
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka kminku w proszku
1 łyżeczka kolendry w proszku
1 łyżeczka chilli w proszku
1 łyżeczka kurkumy do mięsa
2 łyżki masła
Sos z nerkowca: zmielone orzeszki nerkowca ze śmietaną, połączone po zmieleniu
Sos pomidorowy
Sos cebulowy: zmiksowana usmażona cebula
Kozieradka według uznania. Uwaga: patelnia nie może być za gorąca, bo kozieradka straci smak
1 kg piersi z kurczaka
Olej do smażenia
1 łyżeczka kurkumy do ugotowanego ryżu
1 łyżeczka gorczycy do ugotowanego ryżu
Jak to się robi? Zobacz film na stronie!
Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN
Źródło: Dzień Dobry TVN
podziel się: