W kuchni Dzień Dobry TVN aktor Rafał Rutkowski w asyście szefa kuchni Andrzeja Polana przygotował potrawy, których głównymi składnikami są nowalijki. Oczywiście wszystkie potrawy prosto z serialu "Przepis na życie". Smacznego!
Nie wszystkie dania można zabrać na piknik. Nie nadają się do tego produkty szybko psujące się i potrzebujące niskich temperatur. W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach zaprezentowała potrawy, które z powodzeniem możemy zabrać ze sobą nie tylko na "śniadanie na trawie".
Kwaśnica z Podhala, małopolski sernik wiedeński, kiszka ziemniaczana z Podlasia, kujawska czarnina z golcami, kluski śląskie z dziurką - to tylko niektóre z typowo regionalnych potraw, które z powiedzeniem możemy przyrządzić w domu. W kuchni Dzień Dobry TVN restauratorka Aneta Kręglicka pokazała jak.
Polędwiczki i puree ziemniaczane to ulubiony zestaw obiadowy Kacpra Kuszewskiego. W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy zwycięzce XIII edycji "Tańca z Gwiazdami". Czy poradzi sobie równie dobrze w naszej kuchni, jak w tanecznym show?
Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował dania, na które wydał tylko po 5 zł. Zobacz, jak minimalnym kosztem zrobić pyszne potrawy!
Do pieczywa , do mięsa, do ryb , do warzyw, do wszystkiego - jakie noże powinny znaleźć się w naszej kuchni? O czym należy pamiętać przy jego zakupie? Czy nóż drogi to zawsze nóż dobry? Piotr Kucharki przetestował noże na swoich potrawach: carpaccio wołowym, schabie z musztardą i tatarze z łososia.
Kiedy podczas świat zjedliśmy za dużo, cierpi nie tylko nasza sylwetka, ale także nasza wątroba, trzustka i żołądek. Zbyt mała ilość warzyw i owoców powoduje dyskomfort trawienny. Jak długo te dolegliwości mogą nam towarzyszyć? Czy można sobie pomóc farmakologią? W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy dietetyczkę Magdalenę Makarowską.
Przygotowania do Świąt Bożego Narodzenia mogą stać się przyczyną wielu stresów i frustracji. Szczególnie, kiedy trudno na tyle dobrze zaplanować zakupy i skoordynować przyrządzanie potraw, aby ze wszystkim zdążyć na czas. Dobrze wtedy poprosić o radę specjalistę. W studiu Dzień Dobry TVN, restauratorka i rewolucjonistka Magda Gessler, która o gotowaniu i doskonałym jego planowaniu wie wszystko, zdradziła, co można przygotować na tydzień wcześniej przed Wigilią?
Smaczne, zdrowe i przede wszystkim bez zmywania. Dania w kartonach, z dostawą do domu lub biura. Jak powstają gotowe potrawy i czy naprawdę są bez dodatku konserwantów? Kto wymyśla przepisy? W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy konsultantkę kulinarną "Przepisu na życie" Annę Chwilczyńską oraz jej wspólniczkę Katarzynę Sporek.
Kołacz to rodzaj wypieku, który odgrywa olbrzymią role w obrzędach Słowian. Tym razem Maciej Nowak sprawdził słodkie smaki sokólskie: makowiec, ciasto drożdżowe, kruszonkę. Czy kołacz zawsze musi być okrągły?
Artur Barciś. Bez cienia zażenowania przyznaje się, że nie potrafi samodzielnie wypełnić PIT-a, całą pensję od razu oddaje żonie. Sam aktor posiada wiele talentów. Niedawno pojawiła się na rynku jego biografia. To, że umie grać wiemy, ale czy potrafi gotować? W kuchni Dzień Dobry TVN towarzyszył mu Tomasz Woźniak.
Makrela, dorsz, karp, mintaj , łosoś - do wyboru i do koloru! Co roku musimy zdecydować, jaka ryba zagości na naszych stołach w Święta Bożego Narodzenia oraz Wigilię. W kuchni Dzień Dobry TVN proponujemy kilka z nich.
Anna Starmach, zainspirowana nowoczesnymi i innowatorskimi pracami amerykańskiego fotografa Davida LaChapelle'a, stworzyła w kuchni Dzień Dobry TVN dania nawiązujące prac artysty, czyli potrawy modne, kolorowe i pomysłowe.
Mięsisty, nietuczący i smaczny. Jest także znany pod takimi nazwami jak: gruszka miłosna, jajko krzewiaste i bakman. Uważany jest za afrodyzjak i w niektórych krajach ma nawet swoje święto! My także postanowiliśmy docenić zalety bakłażana. Zobaczcie, co wyczarował w naszej kuchni Andrzej Polan!
Aktorka, restauratorka, matka i przede wszystkim piękna kobieta. O jej metamorfozie nieustannie piszą wszelkie media kolorowe. Sonia odpowiada zawsze z nutką kokieterii: „ja zawsze tak wyglądałam, tylko zapomnieliście”, dodając, że zmiana wyglądu, to nic innego jak zrzucenie nadwagi po ciąży. W kuchni Dzień Dobry TVN razem z Tomaszem Woźniakiem przygotowała dania idealne na niedzielę!
Poradnik dla "zielonych rodziców” to książka napisana przez dwie szalone eko mamy: Magdę Targosz oraz Reni Jusis. Książka zainspirowana została cyklem, jaki Reni prowadzi w Dzień Dobry TVN. Tytuł przewrotnie nawiązuje do ekologii, jako sposobu nie tylko na życie, ale także wychowanie dziecka. W naszej kuchni przygotowały wybrane potrawy ze swojej książki.
Po pracy w kopalni dziadek wraca do domu, gdzie czeka na niego obiad. Babcia już podaje przez okno gumiklyjzy, modro kapustę i roladę. Cała rodzina je obiad w ogrodzie. Taki obraz swojego dzieciństwa zapamiętała Ania Guzik. O tym, co dla niej znaczy pochodzenie, czego nauczyła się od mamy oraz czy potrafi gotować opowiedziała w kuchni Dzień Dobry TVN. Towarzyszyła jej mama Helena.
Zapiekane w cieście, nadziewane, smażone i pieczone. Nasze rodzime kabanosy dają ogromne pole do popisu. A w kuchni Dzień Dobry TVN swoimi zdolnościami kulinarnymi popisał się Joseph Seeletso, znany jako Józek.
Weronika Marczuk, która jest dowodem na to, że po długiej i wyczerpującej walce można się podnieść i zacząć wszystko na nowo, odwiedziła nas tuż przed próbą do kolejnego odcinka "Tańca z Gwiazdami". W kuchni Dzień Dobry TVN pokazała swój talent kulinarny i wraz z Tomaszem Woźniakiem przygotowała przepyszne dania w sam raz na spotkanie w gronie przyjaciół.
Swoją energią mogłaby obdzielić wiele osób. Była nominowana do nagrody „MediaTory”, jest otwarta i tolerancyjna, więc otrzymała „Hiacynt”, czyli nagrodę za uczenie Polaków tolerancji. Kilka dni temu otrzymała najbardziej prestiżową nagrodę telewizyjną - „Wiktora”. W kuchni Dzień Dobry TVN przyrządziła sałatkę Testosteron, curry dla odpornych oraz najprostsze kluchy na świecie.
Będzie o sezonowości, lokalności i pysznym rodzinnym jedzeniu.: 4 eseje, kilkadziesiąt przepisów, encyklopedia produktów i przepiękne fotografie. Smakuje – wyśmienicie! A w kuchni dzień Dobry TVN Grzegorz Łapanowski gotował wybrane potrawy ze swojej debiutanckiej książki pt.„Smakuje”
Kasza to jeden z najstarszych składników naszych posiłków. Syta, zdrowa i pełna błonnika. Jej zróżnicowane odmiany - kasza manna, jaglana, gryczana - pozwalają nam na komponowanie różnorakich dań. W kuchni Dzień Dobry TVN, razem z Reni Jusis, wystąpiła w roli głównej.
Pascal Brodnicki oprowadził nas po tradycyjnej, hiszpańskiej kuchni! Setki przekąsek, chrupiąca tortilla i... Hiszpanie mówiący po polsku! Zabraliśmy Was w kulinarną podróż do San Sebastian.
W kuchni Dzień Dobry TVN jesienne przysmaki zaserwował Piotr Kucharski. Zrób według przepisu z Dzień Dobry TVN ser pieczony z konfiturą jabłkowo-malinową, gruszki z orzechami włoskimi w miodzie oraz z serem dojrzewającym i bułeczki serowe. Palce lizać!