Meksykańskie smaki w Dzień Dobry TVN

2017 jest rokiem Fridy Kahlo w Polsce. W naszej kuchni dania inspirowane przepisami Fridy i Diego Rivery zaprezentowała nam szefowa kuchni Ambasady Meksyku - Pamela Montellano.

Cochinita

Składniki:

wieprzowina pokrojona w kostkę

achiote

ocet

oliwa z oliwek

liście bananowca

pomarańcze

pieprz

sól

kminek

oregano

cebula czerwona

ocet jabłkowy

Ceviche

Składniki:

filet z ryby (dorsz, biały)

oliwa z oliwek

sok ze świeżych limonek

pomarańcze

ostra papryka chili serrano

czerwona cebula

awokado hass

kolendra

ogórki

totopos

Guacamole

Składniki:

awokado

cytryna

ostra papryka chili serrano

czerwona cebula

kolendra

pomidor

sól

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Jak nosić pierścionki? Podpowiadamy! 
Materiał promocyjny

Jak nosić pierścionki? Podpowiadamy!