2017 jest rokiem Fridy Kahlo w Polsce. W naszej kuchni dania inspirowane przepisami Fridy i Diego Rivery zaprezentowała nam szefowa kuchni Ambasady Meksyku - Pamela Montellano.
W kuchni Dzień Dobry TVN Monika Goździalska i Charles Daigneault przygotowali przekąski, które możecie podać podczas sylwestrowej domówki. Są to: ceviche z dorsza, quiche, muffinki czekoladowe, pikantne skrzydełka z sosem blue cheese, tartinki z krewetkami, tartinki z wędzonym łososiem i kawiorem tobiko oraz sałatka z polędwiczką wieprzową w sosie gorgonzola.
Mówimy Stany Zjednoczone – myślimy hot-dog. Japonia – sushi, Włochy – pizza. Pasjonat podróży - syn Małgorzaty Pieczyńskiej - Victor Wróblewski rzucił studia i zajął się pomaganiem Indianom w Ameryce Środkowej. W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy go razem mamą.