W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje dziś Piotr Kucharski. Po świątecznym przejedzeniu nasz kucharz przygotował nieco lżejsze potrawy. Na naszym stole pojawiły się takie dania jak: zupa porowa z orzechami, gulasz z buraków i zapiekanka z dyni. macie ochotę?
Do Wigilii został dzień. To dobry moment, by zrobić kapustę z grzybami. Zobaczcie, jak przygotował ją Piotr Kucharski. A to, co zrobił potem jest mistrzowskie :) Wesołych Świąt!
W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje dziś Piotr Kucharski. Nasz kucharz przygotował typowe świąteczne potrawy, ale w nieco lżejszej wersji. Co powiecie na sernik na spodzie z kaszy gryczanej?
Piotr Kucharski zdradził, jak zrobić idealny pasztet na Święta. Jakie będą potrzebne nam składniki i czy jest to czasochłonne zajęcie?
W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje dziś Piotr Kucharski. Pomaga mu Klaudia Halejcio. Razem przygotowali propozycje na niestandardowe świąteczne śniadanie. Na naszym stole pojawiły się takie specjały jak: polędwica w cieście chlebowym i paszteciki z szynką.
Jeśli przed Bożym Narodzeniem masz koszmary o burakach, to znaczy, że zapomniałeś o zakwasie na barszcz świąteczny. Czas więc wziąć się do roboty. Jeśli zrobisz go według przepisu eksperta kulinarnego Dzień Dobry TVN Piotra Kucharskiego, będziesz miała pewność, że barszcz wyjdzie wyśmienicie.
W Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski podpowiada, jak przygotować świąteczne pierniczki. Kiedy je upiec, by na Święta Bożego Narodzenia były wystarczająco kruche?
Kapusta jest bardzo zdrowa, dlatego poprosiliśmy Piotra Kucharskiego, by przygotował z niej jakieś przepyszne dania. Na stole w kuchni Dzień Dobry TVN pojawiały się: kapuśniak ze słodkiej kapusty, kompresowana kapusta z pieczonym boczkiem, surówka z białej kapusty oraz głąbki z kaszą gryczaną. Kto ma ochotę na gołąbki?
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował dania, w których głównym składnikiem była marchewka: zapiekankę marchewkową, pikantną sałatkę marchewkową z wołowiną, glazurowaną marchewkę z ciecierzycą i ciasto marchewkowe. Do przygotowania tych smakowitości zainspirował go chomik Mike ;) Uroczy, prwda?
Program Dzień Dobry TVN od dekady gości w polskich domach. Pojawiły się w nim tysiące kulinarnych receptur. Książka "Pysznie i zdrowo od rana do wieczora" – to kilkadziesiąt przepisów na dania skomponowane z troską o zdrowie, przez znakomitych kreatorów smaków, m.in.: mistrza Andrzeja Polana i Piotra Kucharskiego oraz Beatę Śniechowską i Dominikę Wójciak – zwyciężczynie programu „MasterChef Polska”. Energetyczne śniadania, pożywne obiady, lekkostrawne kolacje i pyszne przekąski – w tej książce znajdziecie przepisy na wszystkie te dania. Polecamy ją Wam!
W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje Piotr Kucharski. Nasz kucharz przygotował takie dania jak dorsz z kalafiorem i porami czy pieczony schab z ziołami. Jakie sosy pasują do tego typu potraw? Piotr podpowiedział, jak samodzielnie zrobić sos winegret, pieczeniowy czy maślany.
Kuchnię Dzień Dobry TVN przenieśliśmy na chwilę do Wrocławia - Europejskiej Stolicy Kultury 2016. Tam zwyciężczyni II edycji programu „MasterChef” Beata Śniechowska i mistrz kulinarny Piotr Kucharski przygotowali dania lokalne. Zaserwowali nam: jesiotra glazurowanego miodem wrzosowym, sery dolnośląskie na konfiturze jabłkowej z olejem lnianym oraz placek drożdżowy z ucieranymi płatkami róż.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski, który przygotował potrawy kuchni czeskiej? Skąd ta inspiracja? Na naszym stole pojawiły się takie potrawy jak zupa czosneczkowa, gulasz piwny czy knedle bułczane. Lubicie czeską kuchnię? :)
Nadają się idealnie na długie jesienne i zimowe wieczory. Są słodkie i doskonale poprawią nastrój. Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN podpowiada, jak przygotować sernik bez sera i jaki jest sekret idealnego sernika. Skorzystajcie jego przepisów na serniki! Jeden z serników tak zachwycił Annę Kalczyńską, że powiedziała Piotrowi, iż do tej pory nie jadła lepszego.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski zaproponował energetyczne drugie śniadanie dla uczniów. Na takie pyszności, jak batoniki z orzechami, żurawiną i daktylami, tortillie z łososiem czy spring rolsy z indykiem skusi się nawet szkolny niejadek! :)
Czerwone, żółte i zielone... Róznią się kolorem i smakiem, ale każda papryka jest zdrowa. W papryce jest czterokrotnie więcej witaminy C niż w cytrynie. Zawiera też witaminę B oraz żelazo, magnez, wapń i błonnik. Korzystnie wpływa na trawienie i kondycję układu nerwowego. Dlatego Piotr Kucharski zachęca, by cieszyć się tym jesiennym warzywem i jak najczęściej korzystać z niego w kuchni. Polecamy przepisy Piotra na: zapiekane papryki, sałatkę z pieczonych kolorowych papryk, potrawkę z papryki i wieprzowiny oraz pulpeciki z sosem paprykowym. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował rozgrzewające zupy: krem z ziemniaków z białą czekoladą i kaszanką, zupę grzybowo-kukurydzianą na żurku oraz zupę z małży. Na taką pogodę w sam raz.
W kuchni Dzień Dobry TVN zapanował czas na "babie lato". Mistrz Piotr Kucharski pokazał, jak połączyć produkty jeszcze letnie z cięższymi smakami jesieni. Na stole pojawiły się: jesienno-letnia zupa, zielona fasolka i dynia z sosem grzybowo-orzechowym, bakłażanowe pizze oraz sernik z pieczonymi owocami. Musicie tego spróbować!
W kuchni Dzień Dobry TVN modelka Osi Ugonoh i Piotr Kucharski przygotowali propozycje pysznych śniadań. Na stole pojawiły się: grzanki po polsku i ciepła sałatka warzywna z szynką. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski na ruszt wrzucił kurczaka. Przygotował z niego aż trzy solidne potrawy. Co powiecie na pikantną, jesienną zupę "jednogarnkową" i pulpeciki drobiowe? Brzmi naprawdę dobrze!
W kuchni Dzień Dobry TVN dowodził dziś Piotr Kucharski, który na kuchenny warsztat wziął makaron. Na naszym stole pojawiły się takie potrawy jak sałatka makaronowa z wędzonym boczkiem, sałatka z cukinią i brzoskwiniami czy makaron z pomidorkami koktajlowymi. Piotr zdradził też, jak prawidłowo ugotować makaron al dente.
Piotr Kucharski postanowił zorganizować swojemu 5-letniemu synowi Wiktorowi ciekawy i aktywny weekend. Gdzie go zabrał? Czy wybrane atrakcje nie znudziły chłopca? I ile kosztował ich wyjazd?
W kuchni Dzień Dobry TVN rządzi dziś Piotr Kucharski i pomidory. Nasz kucharz przygotował takie smakołyki, jak szaszłyki z indyka z salsą pomidorową, ciepłą sałatkę z pomidorów, koktajl pomidorowy z olejem lnianym oraz zupę pomidorową.
W kuchni Dzień Dobry TVN rządzi dziś Piotr Kucharski i... bób! Z bobu Piotr przygotował potrawkę z kurczaka, sałatkę z cukinii i z krewetkami, kotleciki rybne z sosem krewetkowym i ciepłą zieloną sałatkę z parmezanem. Oczywiście wszystkie propozycje zostały wzbogacone o zielony bób. Ile czasu trzeba gotować warzywo, by był al dente? I co warto wrzucić do gotującej się wody, by wzbogacić smak bobu?
W kuchni Dzień Dobry TVN rządził dziś Piotr Kucharski, który na ruszt wrzucił mięso wieprzowe. Przygotował je na kilka sposobów. Nie zabrakło klasycznych schabowych, ale w nowatorskiej odsłonie. Nasi prowadzący zachwycali się także smakiem kolorowej sałatki z pieczonym schabem oraz polędwiczek z młodymi marchewkami.
Jedni obierają młode ziemniaki, inni je tylko myją. Można to zrobić myjką, szczotką lub druciakiem. A jak to robi Piotr Kucharski? Czym powinniśmy się kierować przy wyborze młodych ziemniaków? I jak rozpoznać czy młode ziemniaki, które chcemy zakupić pochodzą z Polski czy z zagranicy? Z tymi pytaniami zwróciliśmy się do Piotra Kucharskiego, kucharza Dzień Dobry TVN. Jeżeli lubicie młode ziemniaczki - koniecznie skorzystajcie z przepisów Piotra!
Sezon na szparagi trwa. Postanowił wykorzystać to Piotr Kucharski, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował szapragi na kilka sposobów, między innymi kremową zupę i sałatkę z sosem szparagowym. Jak wybrać dobre szparagi? Dlaczego białe szparagi powinny być jak najgrubsze? Czy przy zielonych również stosować tę samą zasadę? I najważniejsze - jak obierać szparagi?
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował cztery wiosenne zupy. Którą z nich lubicie najbardziej: chłodnik, botwinkę, minestrone czy chachapuri? Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski i Odeta Moro przygotowali propozycje dań, które można zaserwować podczas wiosennego śniadania: kaszę jaglaną na dwa sposoby, truskawkowo-ziołową herbatę, gryczane pancakes z rabarbarem i spaghetti z botwinki z kozim serem i jajkami. Smacznego!
Zioła nadają potrawom charakteru. Nie tylko tym wytrawnym, bo pasują również do słodkich ciast. Gdzie najlepiej kupować i jak pielęgnować zioła, by nie straciły wartości odżywczych? Swoimi sposobami podzielił się Piotr Kucharski, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował między innymi, zupę ze szparagów z koperkiem, szałwiowego kurczaka, sałatkę z glazurowanych warzyw z sosem ziołowym, rozmarynowe kruche ciasto, marynowane truskawki z cukrem miętowy oraz aromatyzowane oliwy.