Materiał promocyjny

Czarna herbata jest doskonałym sposobem na uzupełnienie śniadania. Rozgrzewa i pobudza

Pogoda_Lipton_1
Źródło: Dzień Dobry TVN
Projekt Zima. Pyszny sposób na rozgrzanie
Projekt Zima. Pyszny sposób na rozgrzanie
Dla zdrowego brzuszka - oregano, bazylia i pietruszka
Dla zdrowego brzuszka - oregano, bazylia i pietruszka
Złe i dobrze dobrane duety spożywcze
Złe i dobrze dobrane duety spożywcze
Kasza czy ziemniaki?
Kasza czy ziemniaki?
Co to jest zdrowa przekąska?
Co to jest zdrowa przekąska?
Co nam mówią symbole na opakowaniach?
Co nam mówią symbole na opakowaniach?
Zdrowe grillowanie
Zdrowe grillowanie
Jakie ryby warto jeść?
Jakie ryby warto jeść?
Jak dobrze przechowywać przyprawy, aby były świeże i aromatyczne?
Jak dobrze przechowywać przyprawy, aby były świeże i aromatyczne?
Jak mądrze kupować?
Jak mądrze kupować?
Zdrowe śniadanie
Zdrowe śniadanie
Najbardziej zanieczyszczone warzywa i owoce
Najbardziej zanieczyszczone warzywa i owoce
Ola Januszkiewicz z MasterChefa przygotowała dla gości Projektu Zima w Zieleńcu pyszne, pełnowartościowe śniadanie. A doskonałym uzupełnieniem posiłku i sposobem na rozgrzanie o poranku jest aromatyczna czarna herbata.

Czarna herbata do śniadania

Pełnowartościowe śniadanie to bardzo ważny moment w trakcie dnia. OOla Januszkiewicz pokazała jak je przygotować i z czego powinno się składać. - Są to tortille śniadaniowe, ale takie na bogato, podpiekane z serem, szynką, z awokado, z twarożkiem. Zrobiliśmy sami sos, więc myślę, że to się prezentuje bardzo dobrze i smakuje. Już pierwsze porcje poszły na stok. - zdradziła Bartkowi Jędrzejakowi

Do śniadania warto przygotować też gorący napój. Odpowiednia będzie czarna herbata, która nie tylko rozgrzeje, ale i pobudzi nas o poranku. Doda nam energii i ułatwi funkcjonowanie naszemu organizmowi przez cały dzień.

- Nie daje takiego szybkiego kopa, tylko pomału, stopniowo, bez stresu. Możemy się delektować - podkreśliła Ola Januszkiewicz.

Przepis na tortille Oli Januszkiewicz

Uczestniczka programu MasterChef Ola Januszkieiwcz, przygotowała pyszne wrapy z tortilli z szynką, serem żółtym, warzywami i sosem. Wiemy, jak je przygotować, a poniższy przepis jest na około 10 porcji.

Składniki:

  • 1 opakowanie kremowego serka kanapkowego
  • 10 plasterków wędliny, np. drobiowej
  • 5 plastrów sera żółtego
  • 5 ogórków korniszonów
  • Pomidor czerwony
  • 1 awokado
  • Sałata masłowa (5 liści)
  • Szczypiorek
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki keczupu
  • czarnuszka
  • Sól, pieprz
  • Opakowanie tortilli pszennych (4-5 sztuk)

W miseczce umieść majonez, keczup, posiekane korniszony, posiekany drobno szczypiorek i wymieszaj składniki, dopraw solą i pieprzem. Pomidor pokrój w plasterki, awokado obierz i pokrój w paseczki.

Rozgrzej patelnię i zmniejsz moc pod palnikiem. Smaż placki tortilli ok 20 sekund z każdej strony. Każdy gotowy placek powinien czekać pod ściereczką – dzięki temu placki nie zesztywnieją.

Na każdy placek na środek kładziemy ser żółty, następnie wędlinę, na to sałatę, smarujemy kremowym serkiem, posypujemy czarnuszką. Następnie kawałki pomidorów i awokado, a także łyżkę sosu z korniszonami. Zawijamy tortille w sakiewki, podobnie jak krokiety. Każdą sakiewkę kładziemy na gorącą patelnię i obsmażamy z każdej strony. Gotowe wrapy przekrajamy na pół i podajemy na ciepło.  

Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki oraz Dzień Dobry Extra znajdziesz na platformie Player.pl.

Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

Zobacz także:

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości