Przepisy kulinarne

Camembert w karmelu z przepisu Andrzeja Polana

Przepisy kulinarne

Autor:
Teofila
Siewko
Źródło:
Andrzej Polan
Ser

28 kwietnia obchodzony jest Dzień Camemberta - jednego z symboli francuskiej kuchni. Z tej okazji w Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował pyszny camembert w karmelu. Sprawdź, jak przygotować to danie z jego autorskiego przepisu. 

Camembert w karmelu - przepis krok po kroku

Składniki:

  • ser camembert naturalny - 2 szt.,
  • orzechy laskowe - 100 g,
  • cukier drobny - 4 łyżki.

Sposób przygotowania camemberta w karmelu

  1. 1Z cukru przygotowujemy karmel, lekko złoty.
  2. 2Karmel łączymy z orzechami laskowymi, czarnuszką.
  3. 3Całość wylewamy na ser. 

Zobacz także:

Autor:Teofila Siewko

Źródło: Andrzej Polan

Pozostałe wiadomości