Camembert w karmelu z przepisu Andrzeja Polana

Ser
Fot. Naomi Mogi / EyeEm / GettyImages.com
28 kwietnia obchodzony jest Dzień Camemberta - jednego z symboli francuskiej kuchni. Z tej okazji w Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował pyszny camembert w karmelu. Sprawdź, jak przygotować to danie z jego autorskiego przepisu. 

Camembert w karmelu - przepis krok po kroku

Składniki:

  • ser camembert naturalny - 2 szt.,
    • orzechy laskowe - 100 g,
      • cukier drobny - 4 łyżki.

        Sposób przygotowania camemberta w karmelu

        1. Z cukru przygotowujemy karmel, lekko złoty.
          1. Karmel łączymy z orzechami laskowymi, czarnuszką.
            1. Całość wylewamy na ser. 

              Zobacz także:

              Autor: Teofila Siewko

              Źródło: Andrzej Polan

              podziel się:

              Pozostałe wiadomości