Tarta z kalarepy i gorgonzolą - przepis krok po kroku
Składniki:
- ciasto francuskie,
- kalarepa,
- masło,
- rozmaryn świeży,
- gorgonzola,
- czosnek,
- miód.
Sposób przygotowania tarty z kalarepą i gorgonzolą
- Kalarepę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na małym ogniu z dodatkiem masła.
- Dodać 2 ząbki czosnku. Gdy lekko zmięknie, dodać łyżkę miodu, masło, tymianek oraz kawałki gorgonzoli.
- Ciasto francuskie położyć na patelnię, zawinąć do środka.
- Zrobić kilka dziurek w cieście i piec w piekarniku przez 40 min w temperaturze 160 stopni.
Zobacz także:
- Tarty na obiad i deser. Doskonałe przepisy Sebastiana Olmy
- Lekkie i kolorowe tarty na wiosnę. Poznaj przepisy Bartka Boratyna
- Tarta grzechu warta. Poznaj słodkie przepisy Joanny Juhnke
Autor: Teofila Siewko
Źródło: Mateusz Zielonka
Źródło zdjęcia głównego: MelindaChan/Getty Images
podziel się: