Nie tylko bulwa kalarepy jest jadalna. W kuchni Dzień Dobry TVN Mateusz Zielonka zaprezentował, co można przygotować z łodyg i liści kalarepy. Sprawdź, jak przyrządzić pyszną salsę z przepisu zwycięzcy 6. edycji Master Chefa.
Spring rollsy ze świeżymi warzywami i owocami to pyszna przekąska na kolację i drugie śniadanie, może też być pełnym daniem obiadowym. W kuchni Dzień Dobry TVN Mateusz Zielonka przygotował proste spring rollsy z surowej kalarepy i jabłka. Sprawdź, jak je przygotować.
W kuchni Dzień Dobry TVN Mateusz Zielonka, zwycięzca 6. edycji programu Master Chef, przygotował dania z kalarepą w roli głównej. Sprawdź, jak przyrządzić pyszną, wytrawną tartę z tym warzywem i gorgonzolą. Idealnie sprawdzi się na rodzinny obiad.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościło zdrowe i niskokaloryczne warzywo. Dania z niego można jeść bez wyrzutów sumienia. Sprawdź przepis Mateusza Zielonki na pastę z pieczonej kalarepy i czosnku, która nada się jako przekąska i smarowidło do kanapek.
Kalarepka jest bardzo zdrowa, dlatego poprosiliśmy Darię Ładochę, aby w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała kilka dań z tego warzywa. Były placki z kalarepki, polędwica z dorsza pieczona młodą marchewką, porem i kalarepką, chowder z kukurydzą, kalarepką i ziemniakami, a także pieczone kalarepki z rozmarynem i fetą.
W kuchni Dzień dobry TVN Piotr Kucharski otworzył sezon na kalarepkę! Warzywo ma w sobie mnóstwo wartości odżywczych. Jest bogatym źródłem witaminy C i B, K oraz kwasu foliowego. Piotr przygotował potrawy bazujące na kalarepce między innymi kotlety z kalarepy i faszerowane kalarepy. Spróbujecie?