Spring rolls z surowej kalarepy i jabłka według Mateusza Zielonki

Sping rollsy
Sping rollsy
Źródło: Dorin Musat/500px
Spring rollsy ze świeżymi warzywami i owocami to pyszna przekąska na kolację i drugie śniadanie, może też być pełnym daniem obiadowym. W kuchni Dzień Dobry TVN Mateusz Zielonka przygotował proste spring rollsy z surowej kalarepy i jabłka. Sprawdź, jak je przygotować.

Spring rolls z surowej kalarepy i jabłka - przepis krok po kroku

Składniki:

  • 3 kalarepy,
    • 2 marchewka,
      • 2 jabłka,
        • 2 jajka,
          • mąka pszenna,
            • 10 sztuk papieru ryżowego,
              • masło orzechowe,
                • sos sojowy .

                  Sposób przygotowania spring rollsów z kalarepy

                  1. Szybki omlet z 3 jaj i odrobiny szczypiorku.
                    1. Papier ryżowy namoczyć w wodzie i rozłożyć na płaskiej drewnianej desce. W małej miseczce mieszamy 3 łyżki masła orzechowego, sos sojowy, sok z limonki oraz odrobinę mleka. Całość mieszamy do jednolitej masy.
                      1. Na mokrym papierze układamy pokrojoną w cienkie słupki kalarepę, marchewkę, oraz jabłko. Dodajemy sos orzechowy oraz gruby kawałek omletu.
                        1. Zawijamy całości jak gołąbki.

                          Zobacz także:

                          Autor: Teofila Siewko

                          Źródło: Mateusz Zielonka

                          Źródło zdjęcia głównego: Dorin Musat/500px

                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości

                          Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                          Materiał promocyjny

                          Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana