Spring rolls z surowej kalarepy i jabłka - przepis krok po kroku
Składniki:
- 3 kalarepy,
 - 2 marchewka,
 - 2 jabłka,
 - 2 jajka,
 - mąka pszenna,
 - 10 sztuk papieru ryżowego,
 - masło orzechowe,
 - sos sojowy .
 
Sposób przygotowania spring rollsów z kalarepy
- Szybki omlet z 3 jaj i odrobiny szczypiorku.
 - Papier ryżowy namoczyć w wodzie i rozłożyć na płaskiej drewnianej desce. W małej miseczce mieszamy 3 łyżki masła orzechowego, sos sojowy, sok z limonki oraz odrobinę mleka. Całość mieszamy do jednolitej masy.
 - Na mokrym papierze układamy pokrojoną w cienkie słupki kalarepę, marchewkę, oraz jabłko. Dodajemy sos orzechowy oraz gruby kawałek omletu.
 - Zawijamy całości jak gołąbki.
 
Zobacz także:
- Spring rolls z kurczakiem i chrupiącymi warzywami - przepis Gai i Jakuba Kuroniów
 - Wałówka na drogę: spring rolls'y i babeczki marchewkowe
 - Przepisy nowego MasterChefa: ratatouille i spring rollsy
 
Autor: Teofila Siewko
Źródło: Mateusz Zielonka
Źródło zdjęcia głównego: Dorin Musat/500px
podziel się: