Jak przyrządzić tartę z serem, brzoskwiniami i rozmarynem, tartę a la kremówka na słono oraz tartę z serem i arbuzem?
Zobacz, jak zrobić tartę z kremem, tartę z Saint-Tropez i wakacyjną tartę z owocami.
Pyszne kruche ciasto, śmietanowo-serowe nadzienie oraz aromatyczne dodatki, jak np. suszone pomidory z ziołami. Taka kompozycja smaków pod postacią wytrawnej tarty podbije kubki smakowe i sprawi, że będziemy chcieli sięgnąć po dokładkę. Z przygotowaniem dania poradzą sobie nawet początkujący kucharze, a sprawę ułatwi fakt, że wszystkie niezbędne składniki znajdziemy w jednym miejscu – w sklepach sieci Makro.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościł Sebastian Olma i jego przepisy z wykorzystaniem sera. Sprawdź, jak zrobić tartę z pieczonymi figami, orzechami i błękitnym serem lazur. Danie sprawdzi się zarówno na obiad, jak i wieczorne spotkanie z przyjaciółmi.
Masz ochotę na pyszny deser z sezonowych owoców? Koniecznie spróbuj tarty z budyniem waniliowym i smażonymi śliwkami według przepisu Sebastiana Olmy. Kucharz zaprezentował, jak przygotować to danie w kuchni Dzień Dobry TVN.
"To pewniak, gdy chcę komuś zaimponować".
W kuchni Dzień Dobry TVN Mateusz Zielonka, zwycięzca 6. edycji programu Master Chef, przygotował dania z kalarepą w roli głównej. Sprawdź, jak przyrządzić pyszną, wytrawną tartę z tym warzywem i gorgonzolą. Idealnie sprawdzi się na rodzinny obiad.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował pyszne dania na Dzień Camemberta, który obchodzimy 28 kwietnia. Sprawdź autorski przepis kucharza na tartę z kurczakiem, serem camembert i konfiturą owocową.
Palone masło to najbardziej maślany ze smaków, jaki można uzyskać. W kuchni Dzień Dobry TVN Lorentyna Mikulska pokazała, jak przygotować tartę serową z konfiturą z płatków róż i kruszonką z palonego masła. Sprawdź jej przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościła francuska kuchnia. Kucharz pasjonat, Bartek Durda, przygotował tarte migdałową z czarną porzeczką z ciastem “sablé”. Sprawdź, jak przygotować to danie.
W lutym rozpoczyna się przednówek, a wraz z nim sezon na młode i świeże warzywa, np. buraki, marchew, rzepę, seler czy kapustę. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha pokazała, jak przygotować ekspresowe ciasto francuskie z burakami, karczochami i pieprzem cytrynowym według autorskiego przepisu.
Dania z cynamonem mają wyjątkowy smak. W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował kilka z nich: krem selerowy z cynamonem i jabłkami, polędwiczkę z musem cynamonowym pieczoną w cieście francuskim, cynamonowe gofry z kremem i lukrem pomarańczowym, a także tartę gruszkową z cynamonem i przyprawą pięciu smaków.
Costa Coffee przeprowadziła konkurs na najciekawszą zimową kawę. Zwycięskie przepisy zaprezentował u nas Matteo Brunetti. Na stole W kuchni Dzień Dobry TVN pojawiły się: kawa pomarańczowo-zimowa, rozgrzewająca kawa z imbirem, korzenna kawa z bitą śmietaną, a także tort Margherita i tarta z dżemem pomarańczowym.
Owoce mirabelki zbierane są od ostatnich tygodni lipca do ostatnich tygodni sierpnia, a czasem nawet jeszcze we wrześniu. W tym czasie jest najsmaczniejsza i warto wykorzystać ją w kuchni. Świetnym sposobem jest ciasto z mirabelką. Zobacz kilka prostych przepisów na ciasto z mirabelkami i wybierz coś dla siebie.
Orkiszowa z solonym karmelem, czekoladowa z malinami, waniliowa z owocami czy ekspresowa z budyniem - wiosenne tarty są pyszne, lekkie i kolorowe. Swoimi sprawdzonymi przepisami dzieli się Bartek Boratyn, cukiernik i autor bloga kulinarnego "Szafranowy raj".
Wypieki nie muszą być słodkie, mogą być także wytrawne. Udowodnił to Andrzej Polan, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował takie pyszności jak: wytrawny keks z mięsa, tarta z porami i białą kiełbasą, a także babeczki ziemniaczane z chrzanem i grzybami.
W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował dania na maśle: gotowane na parze ryby z warzywami i ziołowo-maślanym sosem, maślaną tartę z karmelizowaną cebulką, grzybami i serem cheddar, a dla łasuchów - dwuczęściowe czekoladowe brownie z suszoną żurawiną i chili.
W kuchni Dzień Dobry TVN świętujemy Dzień Ciasta Marchewkowego. Z tej okazji Cristina Catese przygotowała dla nas kilka pyszności. Na naszym stole pojawiły się: sałatka z kolorowych marchewek, tarta marchewkowa, ciasto marchewkowe i marmolada marchewkowa.
W kuchni Dzień Dobry TVN zwycięzca 6. edycji MasterChefa, Mateusz Zielonka zdradził przepisy na świąteczne słodkości. Pokazał m.in., jak zrobić świąteczne pierniczki, nietypowe brownie oraz tartę w niestandardowym wydaniu.
Francuska kuchnia jest podziwiana przez miliony ludzi na całym świecie. Mało kto wie jednak, że jeden z największych jej przysmaków ma polskie korzenie. Do Saint-Tropez udała się Patrycja Wanat, by na własne oczy zobaczyć tajemniczy proces powstawania La Tarte Tropézienne. Poznajcie niezwykłą historię owego deseru.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował pyszności, w których głównym składnikiem były gruszki. Palce lizać!
Anna Starmach, w kuchni Dzień Dobry TVN, pokazuje jakie dania przygotować zimą, by poczuć smak lata. W tym celu sięga po mrożonki. Które warzywa możemy zamrozić, by móc z nich korzystać w środku zimy? Dlaczego nie możemy ponownie zamraża rozmrożonych warzyw? Skorzystajcie z przepisu Anny na zielone curry, tartę grzybową, owoce pod kruszonką i wegetariańskie klopsiki.
W kuchni Dzień Dobry Wakacje Anna Dec przygotowała bardzo zdrowe dania: szakszukę, tartę gryczaną z porzeczkami i bezową chmurką oraz chłodnik z pieczonymi ziemniakami.
Siemię lniane powinno się znaleźć w diecie każdej kobiety. Badania wykazały, że hamuje rozwój komórek nowotworowych dróg rodnych. Jak wykorzystać te małe ziarenka w kuchni? W kuchni Dzień Dobry TVN Agnieszka Cegielska i lek. Danuta Myłek przygotowały naleśniki, tarkę i sałatkę zawierające siemię lniane.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował potrawy z sezonowych śliwek węgierek. Na naszym stole pojawiły się śliwki, ale w nieoczywistej odsłonie. Co powiecie na węgierki z serem pleśniowym w boczku, śliwkowe powidła z oscypkiem czy tartę do góry nogami?
Czas na wiosenne przysmaki. W kuchni Dzień Dobry TVN Beata Kartowicz przygotowała: tatara z awokado, łódeczki z sałaty rzymskiej z krewetkami, zupę z sałaty z karmelizowaną cykorią, tartę z ciasta francuskiego z mozzarellą, suszonymi pomidorami i bazylią oraz kogel-mogel zapiekany z truskawkami. Smacznego!
Teraz sama możesz zrobić tartę cytrynową z bezą, pieczoną z funkcją pary. Skorzytaj z naszego przepisu i zobacz, jakie to proste. Czy tarta znajdzie się na Twoim świątecznym stole?
W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach i uczestniczka programu Masterchef Agnieszka Poprawska przygotowały pyszności, które pozwolą nam zwalczyć chandrę: tartę czekoladową z gruszkami, ciasto bardzo jabłkowe, deser czekoladowo-śliwkowy, pate z kurzych wątróbek z gruszką i jabłkiem oraz pierś z kaczki w sosie śliwkowym. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Agata Jędraszczak. Blogerka kulinarna przygotowała kilka pożywnych i rozgrzewających potraw, które dodatkowo doprawiła serkiem do smarowania. Na naszym stole pojawiła się kremowa zupa dyniowa, kasza gryczana z grzybami i polędwiczką, czy tarta z jarmużem i pieczarkami.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Galiński przygotował aromatyczne potrawy z produktów przywiezionych prosto z jego mazurskiego ekologicznego gospodarstwa. Na stole pojawiły się: zupa krem z cukinii podawana z grillowaną kanapką z pomidorami, czosnkiem i konserwowaną cukinią; tarta z burakami i serem owczym oraz sałatka z pieczonych buraków i białej fasoli. Smacznego!